Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Truban nakladá Matovičovým ministrom: Pred týmto som už varoval dávno!

Michal Truban Zobraziť galériu (3)
Michal Truban (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATSLAVA - Bývalý predseda mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Michal Truban sa v najnovšom príspevku pustil do vládneho aparátu - konkrétne do ministrov z vlády Igora Matoviča. Varuje, že podnikatelia už prestávajú mať s aktuálnym stavom trpezlivosť a vymyká sa to z rúk.

Truban sa pustil do kritiky v statuse na sociálnej sieti Facebook. "Dlhé mesiace upozorňujem na nedostatočné a nefungujúce kompenzácie zatvoreným podnikom. Navrhujem riešenia a ukazujem príklady z iných krajín, kde to robia lepšie," píše Truban.

Na pranier si zobral troch ministrov

Truban bol v kritike konkrétny a namieril ju voči trom ministrom. "Minister hospodárstva Sulík stále úplne zbytočne podmieňuje dotácie na nájom len podnikateľom, ktorí si dokážu vybaviť aj zľavu od ich nájomcov.  Minister financií Heger je spokojný s tým, že Slovensko podľa IMF alokovalo na pomoc firmám 2. najnižšiu čiastku v pomere k HDP v celej EU – vlastne sme podľa neho oproti Nemcom, Rakúšanom či Poliakom úplní géniovia, lebo aj keď pomáhame najmenej, nezamestnanosť nám zatiaľ stúpala porovnateľne. Jednoducho, kým nie sú podnikatelia v evidencii nezamestnaných a vedia sa cez to nejako prehrýzť sami, všetko je v najlepšom poriadku. Minister práce Krajniak prvú pomoc prešpikoval toľkými obmedzeniami a podmienkami, že tomu poriadne nerozumejú ani jeho úradníci a podnikateľom sa o ňu často neoplatí žiadať," spočítal problémy Truban.

KORONAVÍRUS Truban nakladá Matovičovým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Ten tiež upozorňuje, že niektorí prevádzkovatelia sa už pomaly búria a odmietajú nariadenia rešpektovať. "Dnes sa stala naozaj vážna vec, niektorí podnikatelia vyhlásili, že opatrenia od zajtra nebudú rešpektovať a otvárajú. Verím, že sa s nimi niekto stretne, reálne ich vypočuje a v kompenzáciách sa spravia korekcie, ktoré ich už konečne spriechodnia a naozaj odškodnia podnikateľov," píše Truban.

KORONAVÍRUS Truban nakladá Matovičovým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Michal Truban)

Viac o téme: PodnikateliaMichal TrubanProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu