Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pre boj proti extrémizmu je dôležitá prevencia, hovorí Korčok

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok v pondelok povedal, že na boj proti radikalizmu je dôležitá prevencia, ktorá si vyžaduje "komplexné a neustále úsilie". Vyjadril sa tak na Ministerskej konferencii na podporu náboženskej slobody vo svete, ktorú zorganizoval rezort poľskej diplomacie.

Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR. Oblasti, kde by bolo potrebné s prevenciou začať, sú podľa ministra vzdelávanie či investície. V súvislosti s nedávnymi teroristickými útokmi v Rakúsku a Francúzsku Korčok uviedol, že "nenávisť a násilný extrémizmus nepoznajú hranice". Sloboda vierovyznania je podľa šéfa slovenskej diplomacie "nielen základným ľudským právom, ale aj strategickou hodnotou s presahom na udržiavanie mieru a bezpečnosti".

Minister Korčok 17. novembra vystúpi na prvom stretnutí ministrov Medzinárodnej aliancie za slobodu náboženstva alebo presvedčenia. Táto iniciatíva vznikla pod záštitou Spojených štátov začiatkom roka 2020 a Slovensko je jedným z jej spoluzakladateľov.Tretí ročník ministerskej konferencie sa koná 16. a 17. novembra. Pre pandémiu koronavírusu budú všetky prejavy tento rok vo virtuálnej podobe. Na konferencii okrem Korčoka vystúpia aj ministri zahraničných vecí Poľska a USA Zbigniew Rau a Mike Pompeo.

Viac o téme: PrevenciaExtrémizmusIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu