Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

KORONAVÍRUS V Žiari nad Hronom potrebuje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu jeden pacient

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Rolf Vennenbernd/dpa via AP)

ŽIAR NAD HRONOM - V žiarskej nemocnici je pre pacientov s COVID-19 voľná polovica lôžok, stav jedného z pacientov si vyžadoval pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

„V nemocnici v Žiari nad Hronom je k štvrtku na COVID oddelení hospitalizovaných deväť pacientov, z toho jeden potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ spresnila Fedáková. Kapacita oddelenia vyhradeného pre pacientov s novým koronavírusom je 18 lôžok. Nemocnica poskytuje plnú zdravotnú starostlivosť, v domácej karanténe je päť jej zamestnancov. Ochorenie COVID-19 zaznamenali v Žiari nad Hronom aj v mestskej opatrovateľskej službe, samospráva o tom informovala na svojom oficiálnom webe.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


„Pozitívne testovaná bola a príznaky ochorenia vykazuje jedna opatrovateľka. Jedna z dvoch klientok, o ktoré sa starala, bola taktiež pozitívne testovaná,“ uviedlo mesto s tým, že aktuálne čaká na výsledky testov ďalších dvoch opatrovateliek, ktoré vykazujú potenciálne príznaky ochorenia. „Všetkých členov opatrovateľskej služby budeme v nasledujúcich desiatich dňoch testovať v trojdňových intervaloch, aby sme vylúčili alebo zachytili ďalšie možné šírenie nákazy,“ ubezpečila samospráva.

Viac o téme: NemocnicaKoronavírusŽiar nad hronomInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu