Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PREDPOVEĎ Najbližšie dni budú poriadne pochmúrne: V noci dokonca udrú mrazy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Do približne polovice tohto týždňa bude mať počasie u nás premenlivý charakter. Bude veľa oblakov i prehánok. V druhej polovici týždňa sa ochladí, v piatok v noci bude aj mrznúť.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) v pondelok cez naše územie postupuje teplý front spojený s rozsiahlou tlakovou nížou nad severovýchodným Atlantikom. „Za ním k nám začína od západu prúdiť teplý a vlhký vzduch,“ uviedli meteorológovia. Maximálna teplota dovŕši 7 až 12, na západe 12 až 17 stupňov.

Utorok

Po južnom okraji rozsiahlej tlakovej níže nad Britskými ostrovmi, severnou Európou a Nórskym morom, postúpi do strednej Európy od západu studený front. Pred ním k nám bude od juhozápadu prúdiť teplý a vlhký vzduch.

Bude oblačno až zamračené a hmlisto. Počas dňa však oblakov ubudne. Ojedinele, v noci miestami, treba rátať s občasným dažďom alebo mrholením. Meteorológovia avizujú teplo.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 10 až 5 stupňov, v údoliach môže byť aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota dosiahne 13 až 18, pri dlho trvajúcej hmle okolo 11 stupňov. Zafúka slabý premenlivý vietor.

Streda

V brázde nízkeho tlaku bude cez našu oblasť smerom na východ postupovať zvlnený studený front.

Počasie sa bude niesť v podobnom duchu. Streda bude oblačná až zamračená, len ojedinele sa zmenší oblačnosť. V noci miestami, cez deň na viacerých miestach, sa vyskytne dážď alebo prehánky, na hrebeňoch Tatier postupne sneženie. Ojedinele sa bude tvoriť hmla.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 11 až 6 stupňov. Počas dňa sa oteplí na 12 až 17, v Trenčianskom a Žilinskom kraji a na Zamagurí zhruba na 10 stupňov. Zafúka slabý, postupne prevažne severný vietor s rýchlosťou až 30 km/h, v nárazoch miestami okolo 50 km/h.

Štvrtok

Studený front postúpi z našej oblasti ďalej na juhovýchod. Za ním sa k nám v chladnejšom vzduchu rozšíri tlaková výš, ktorej stred sa presunie z Britských ostrovov nad Nemecko.

Bude oblačno až zamračené, od severozápadu v priebehu dňa ubudne oblakov. V noci sa na viacerých miestach, cez deň ojedinele, objaví dážď alebo prehánky, vo vysokých polohách sneženie.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 9 až 3 stupne. Denné maximu sa vyšplhá na 8 až 12, na severe miestami približne na 6 stupňov.

Piatok

Do našej oblasti sa od severozápadu presunie stred tlakovej výše.

V závere pracovného týždňa bude jasno až polooblačno, spočiatku lokálne oblačno. V nižších polohách sa v noci a dopoludnia bude miestami tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží aj popoludní.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 3 až -3 stupne, v údoliach dokonca až na -5 stupňov. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v intervale 7 až 12, pri pretrvávajúcej hmle alebo nízkej oblačnosti bude okolo 5 stupňov.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu