Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo 47 infikovaných, máme vyše 900 aktívnych prípadov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP, SITA/AP)

BRATISLAVA - Na Slovensku za sobotu pribudlo 47 nových prípadov koronavírusu. Vykonalo sa vyše 2000 testov, celkovo tak máme na našom území 2 902 pozitívnych prípadov. Počet obetí COVID-19 zostáva na čísle 31. Informoval o tom portál korona.gov.sk.

V sobotu u nás pribudlo 47 prípadov koronavírusu, pričom otestovali 2 013 ľudí. V našej krajine sa doteraz urobilo 294 838 ukončených laboratórnych vyšetrení, celkový počet pozitívnych prípadov na Slovensku doteraz je 2 902. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 49.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:korona.gov.sk)

KORONAVÍRUS Aktuálny zoznam infikovaných na Slovensku

Noví vyliečení nepribudli

V nemocniciach je s koronavírusom alebo s podozrením naň o troch pacientov viac, a teda 53 osôb. Ochorenie bolo potvrdené u 37 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria pacienti.

Spolu ochorenie COVID-19 na Slovensku prekonalo doteraz 1969 ľudí, nových vyliečených za uplynulý deň ale neevidujú. Počet obetí COVID-19 zostáva na čísle 31. "Na Slovensku je aktuálne 902 ľudí s aktívnym ochorením COVID-19," uviedol rezort zdravotníctva na sociálnej sieti.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:covid-19.nczisk.sk)

Najviac prípadov hlási opäť okres Bratislava

Ministerstvo tiež doplnilo, že pozitívne testovaní boli vyšetrení v 19 okresoch. Je medzi nimi 26 mužov a 21 žien, sú vo veku od 6 do 89 rokov.

Najviac prípadov opäť hlási okres Bratislava, a to 12. Nasleduje Senec (5), Prievidza (4), Trenčín (4), Prešov (3), Trnava (3), Michalovce (2), Skalica (2), Poprad (2), Nové Zámky (1), Galanta (1), Pezinok (1), Sabinov (1), Bánovce nad Bebravou (1), Trebišov (1), Dunajská Streda (1), Humenné (1), Vranov nad Topľou (1) a Nitra (1). 

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:korona.gov.sk)

"Nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19 za včerajší deň sú identifikované ako úzke kontakty potvrdených prípadov ochorenia COVID-19, import zo zahraničia, v regiónoch je zaznamenaný aj sporadický výskyt ochorenia COVID-19. V niektorých prípadoch ešte prebieha epidemiologické vyšetrovanie," reagoval aj Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. 

Úrad tiež dodal, že pri zabezpečovaní náležitých protiepidemických opatrení a nastavení účinných hygienických pravidiel spolupracujú RÚVZ na Slovensku so samosprávami a príslušnými subjektami a inštitúciami.

"Naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 a kontinuálnom zabezpečovaní protiepidemických opatrení v mieste výskytu ochorenia COVID-19," uzavreli v stanovisku.

Viac o téme: PrípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu