Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Slovensko znova zasiahnu búrky! Fúha, pri pohľade na nedeľňajšiu teplotu sa vám zatočí hlava

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Počas piatka sa vo viacerých lokalitách vyskytnú prehánky, ojedinele aj búrky. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), podľa ktorého hrozia výdatné zrážky aj v sobotu. V nedeľu zas teploty pokoria hranicu +30°C.

Počasie podľa lokality nájdete na Predpovede.sk

Naše územie sa v piatok nachádza na zadnej strane tlakovej výše nad východnou Európou. Zároveň v brázde nízkeho tlaku vzduchu postupuje cez strednú Európu smerom na juhovýchod studený front.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Denné teploty sa pohybujú v rozmedzí 26 až 31 stupňov. Postupne miestami, na strednom Slovensku na viacerých miestach, sa vyskytnú prehánky, ojedinele aj búrky.

Sobota

Nad Maďarskom sa prehĺbi tlaková níž a s ňou spojené studený front bude ovplyvňovať počasie u nás.

Bude oblačno až zamračené, na západe sa v popoludňajších hodinách očakáva aj menej oblačnosti. V noci miestami - najmä na juhozápade, cez deň na väčšine územia bude pršať, občasne treba rátať aj s búrkami. Ojedinele hrozia aj výdatné zrážky.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 18 až 13, v údoliach ojedinele na okolo 11 stupňov. Maximálna denná teplota vystúpi na 21 až 26, na juhu a východe miestami na približne 28 stupňov.

Fúkať bude slabý premenlivý, cez deň na západnom Slovensku prevažne severný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Nedeľa

Nad našou oblasťou sa bude vo vlhkom vzduchu udržiavať nevýrazné tlakové pole.

Meteorológovia hlásia polooblačno až oblačno. V noci ojedinele, cez deň miestami, najmä vo východnej polovici územia, sa očakávajú prehánky, ojedinele aj búrky.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 18 až 13, v údoliach miestami na asi 11 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 26 až 31, v severnej polovici územia, na Spiši a na Horehroní väčšinou okolo 24 stupňov.

Fúkať bude slabý, v noci ešte miestami severný vietor rýchlosťou do 20 km/h. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu