Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Demänovská Dolina vyhlásila mimoriadnu situáciu: Zosuv svahu, rokoval aj krízový štáb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA – Obec Demänovská Dolina v okrese Liptovský Mikuláš vyhlásila mimoriadnu situáciu po zosuve svahu na cestu II/584, ktorý zapríčinila prívalová voda. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Martina Remencová.

Doplnila, že na cestu II/584 medzi Demänovskou ľadovou jaskyňou a jaskyňou slobody sa naplavilo veľké množstvo zeminy a časť cesty podmyla voda. „Správa ciest ŽSK preto aktívne realizuje čistiace práce, zabezpečila sprejazdnenie cesty a osadenie prenosného dopravného značenia. Na mieste v piatok rokoval krízový štáb aj za účasti špecialistu, aby spolu so správcom cesty vyhodnotili stav škôd, ktoré prívalová voda napáchala,“ uviedla Remencová.

„Na základe zistení pristúpime k zrýchlenému výberu projektanta a začneme so spracovaním projektu na opravu vozovky. V úseku je obmedzená premávka. Dnešným dňom je doprava presmerovaná do jedného jazdného pruhu, aby bol zaistený bezpečný prejazd vozidiel," povedal generálny riaditeľ Správy ciest ŽSK Pavol Liška.

Viac o téme: Mimoriadna situáciaDemänovská DolinaZosuv svahu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu