Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

EUROSTAT zverejnil šokujúce čísla: Najväčšie pády ekonomík v Európe! Drsná správa pre Slovensko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Počas koronakrízy pristúpili mnohé európske štáty k významným reštrikciám. Niektoré viac, niektoré menej. Dôsledok závažnosti viacerých opatrení teraz rátame na štatistike prepadu hrubého domáceho produktu (HDP). Čísla rozhodne nie sú sympatické a za nami sú v prepade ekonomiky už len Španieli, Taliani a Francúzi.

S prepočtom prepadu HDP prichádza Eurostat. Slovensko sa spolu so Španielskom dostalo takmer do "čela" prepadu ekonomiky. Vládne reštrikcie na Slovensku donútili väčšinu podnikateľov v priebehu marca pozastaviť svoj biznis a viacerí túto krízu dokonca finančne nemusia prežiť. Svedčí o tom aj graf, ktorý rozhodne nevyzerá pozitívne pre Slovensko.

EUROSTAT zverejnil šokujúce čísla:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: eurostat)

Ziskoví boli len Íri, Bulhari, Rumuni a "voľní" Švédi

"Medzi členskými štátmi, pre ktoré sú k dispozícii údaje za prvý štvrťrok 2020, Írsko (+ 1,2%), Bulharsko a Rumunsko (o 0,3%), ako aj Švédsko (o 0,1%) stále zaznamenali v porovnaní s predchádzajúcim rokom pozitívny rast štvrťrok, zatiaľ čo HDP kleslo vo všetkých ostatných členských štátoch EÚ, s najvyšším poklesom vo Francúzsku a Taliansku (oba -5,3%) ako v roku 2006 rovnako ako Španielsko a Slovensko (obidve -5,2%)," píše sa v správe Eurostatu. V tomto kontexte možno len dodať, že najvoľnejší štýl v boji s koronakrízou zvolilo jednoznačne Švédsko, čo sa ukazuje aj na tejto krivke.

Viac o téme: GrafEkonomikaEurostatKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu