Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VOĽBY 2020 Na Donovaloch volí viac lyžiarov a turistov ako miestnych obyvateľov

Parlamentné voľby 2020
Parlamentné voľby 2020 (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

DONOVALY - V horskej obci Donovaly pri Banskej Bystrici volí v dnešných parlamentných voľbách viac lyžiarov a turistov ako miestnych obyvateľov. Ako uviedol predseda volebnej komisie Jaroslav Palúch, v jedinom miestnom volebnom okrsku prišlo do 15:00 voliť už viac ako 270 ľudí s hlasovacími preukazmi a vyše 60 obyvateľov horskej obce.

Okrem toho sa na obecný úrad vrátilo aj osem obálok z deviatich pre hlasovanie poštou zo zahraničia. Ako povedala zapisovateľka volebnej komisie Mária Ulehlová, v obci majú 225 obyvateľov s trvalým pobytom a z nich je v zozname voličova zapísaných 177. „Väčšina tých, ktorí prichádzajú s hlasovacími preukazmi, sú turisti, pričom evidujeme ľudí od Trnavy, z Galanty, Dunajskej Stredy aj z Trenčína,“ dodala zapisovateľka.

Voliť sa tu rozhodol aj Martin Varga z Bratislavy, ktorý je na Donovaloch na dovolenke, a prišiel s manželkou, svokrovcami aj švagrovcami uplatniť si svoje volebné právo s tým, že má chuť na zmenu. „Už toho bolo veľa, hlavne posledné dva roky,“ objasnil volič z Bratislavy s tým, že vo svojom blízkom okolí nepozná nikoho, kto by nešiel voliť a predpokladá preto vysokú účasť.

„Voľby zatiaľ prebiehajú v Banskobystrickom kraji okrem dvoch úmrtí - členky volebnej komisie vo Veľkom Krtíši a voliča v Banskej Bystrici, bez narušenia,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Viac o téme: DonovalyVoľby 2020Parlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu