Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

FOTO Smrť ženy, ktorou sa to celé začalo: Lavína úmrtí je dnes nezastaviteľná, okolnosti sa ale zmenili

Prvá havária so smrteľnými následkami. Zobraziť galériu (2)
Prvá havária so smrteľnými následkami. (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

LONDÝN - Bol 17. august 1896. Bridget Driscoll mala 44 rokov. Keď v ten deň ráno vstala, netušila, že sa navždy zapíše do histórie nielen Veľkej Británie, ale aj celého sveta. Stala sa totiž vôbec prvou osobou, ktorej sa osudnou stala dopravná nehoda. Odvtedy sa mnohé zmenilo. Napriek tomu denne na cestách po celom svete zomierajú stovky ľudí.

Bridget síce auto nešoférovala, no mala obrovskú smolu. V čase, keď prechádzala s dcérkou cez Crystal Palace v Londýne, ju zrazilo auto. Patrilo spoločnosti Anglo-French Motor Carriage Company, išlo o vozidlo Roger-Benz, ktoré slúžilo na propagačné jazdy. Zranenia hlavy mali fatálne následky, nevinnej žene nebolo pomoci. 

Rok 2019 na cestách: Smrť kosila najmä v piatok, na týchto úsekoch vodiči najviac riskovali

Bridget Driscoll
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto:twitter-IFPedestrians)

Šialenú rýchlosť v tom čase v porovnaní so súčasnosťou predstavovalo niečo úplne iné. Ako priblížili na webe guinnessworldrecords.com k smrteľnej zrážke došlo v rýchlosti 6,4 kilometra za hodinu. 

Na smutnú skutočnosť upozornila aj bratislavská polícia. Len na území Bratislavského kraja totiž v roku 2019 vyhaslo 19 životov. Celkovo prišlo v uplynulom roku na slovenských cestách o život 245 ľudí. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: HistóriaHaváriaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu