Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VOĽBY 2020 Minulosť ho dobehla: Bývalý rasista sa vzdáva boja a odstupuje z kandidátky PS/Spolu

Erik Radačovský Zobraziť galériu (3)
Erik Radačovský (Zdroj: Facebook/Erik Radačovský PS/Spolu)

SABINOV - Erik Radačovský, ktorý figuroval na kandidátke PS/Spolu do nadchádzajúcich parlamentných volieb 2020, sa vzdal. Po tom, ako naňho včera vyplávala dávna minulosť s rasistickými statusmi voči národnostným menšinám, sa dnes rozhodol odstúpiť z kandidátky mimoparlamentnej koalície PS/Spolu.

Ako už včera vyšlo najavo, mladík Erik Radačovský, ktorý v súčasnosti pôsobí ako komunálny poslanec v Sabinove, má za sebou poriadne čiernu minulosť. V statusoch na Facebooku sa rasisticky staval k národnostným menšinám, prevažne k Rómom. "To sú opice, ktoré treba strieľať všetkých ... a som rasista a čo do****," píše sa v jednom z dávnych statusov z rokov 2012 až 2013 na účte Erika Radačovského.

Jeden z mnohých výrokov Radačovského
Zobraziť galériu (3)
Jeden z mnohých výrokov Radačovského  (Zdroj: Facebook/Erik Radačovský)


VOĽBY 2020 Progresívec s minulosťou rasistu: Tento výkvet si dali PS/Spolu na kandidátku


Keď ma dobehne minulosť, nebudem sa jej vyhýbať

Radačovský dnes na sociálnej sieti oznámil razantné rozhodnutie len niekoľko dní pred voľbami. "Keď vás raz dobehne minulosť, musíte sa jej postaviť čelom. Nehľadám výhovorky. Neexistuje ospravedlnenie mojich mladíckych rasistických rečí. Ako mladý chalan som sa nechal strhnúť nenávisťou a musím niesť dôsledky. A každému, koho sa moje konanie v mladosti dotklo, sa úprimne a od srdca aj dnes ospravedlňujem," sype si popol na hlavu Radačovský.

Radačovský na súčasných protestoch voči extrémizmu
Zobraziť galériu (3)
Radačovský na súčasných protestoch voči extrémizmu  (Zdroj: Facebook/Erik Radačovský)

Koalícia kvôli mne trpieť nebude

Komunálny poslanec navyše uviedol, že nechce, aby za jeho výroky trpela koalícia. "Je pre mňa neprijateľné, aby za moje slová spred šiestich či ôsmich rokov niesla dôsledky strana a koalícia, ktorá mi dala príležitosť verejne sa angažovať. Odstupujem z kandidátky PS/SPOLU a nebudem sa ďalej uchádzať o hlasy voličov v parlamentných voľbách," vyjadril sa v najnovšom statuse.

"Odstupujem z kandidátky, ale neodchádzam z boja proti nenávisti. Nebudem sa ani ľutovať, ani vyhovárať. Budem ďalej pracovať na tom, aby rasisti a fašisti na Slovensku nevyhrali," uzavrel teraz už bývalý kandidát z 87. miesta PS/Spolu.

Viac o téme: OdstúpeniePS/SpoluErik Radačovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu