Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Viacerým mamičkám priniesol Nový rok ten najkrajší dar: FOTO Ako prvá sa narodila Viki

Deti narodené 1. januára 2020. Zobraziť galériu (6)
Deti narodené 1. januára 2020. (Zdroj: TASR/Miroslav Košírer, TASR/Dušan Hein, TASR/Milan Kapusta, ANGEL SK)

BRATISLAVA - Nový rok im priniesol ten najkrajší dar – nový prírastok do rodiny. Reč je o rodičoch, ktorí sa nimi stali z noci na stredu. Prvé bábätko sa narodilo v prvej minúte nového roka.

Vo viacerých nemocniciach sa v priebehu prvých hodín nového roka tešili rodičia z narodenia svojich bábätiek. Tie budú mať vo svojom dátume narodenia magické číslo, a to 1. 1. 2020.

Komárno

Viktória sa narodila v Nemocnici Komárno už v prvej minúte nového roka. Dievčatko má 45 centimetrov a váži 2570 gramov. „Malá slečna sa vypýtala na svet o dva týždne skôr, presne na Silvestra začala mať 34-ročná mamička pôrodné bolesti a priviezli ju do nemocnice. Malá Viktória prišla na svet cisárskym rezom a doma ju čakajú ešte štyria súrodenci. Rodina z Kolárova tak Nový rok 2020 začala už ako sedemčlenná, všetci doma sa na príchod malej sestričky a dcérky tešia,“ povedala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK.

Na snímke žena so svojou dcérkou Viktóriou.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke žena so svojou dcérkou Viktóriou.  (Zdroj: AGEL SK)

Bratislava

V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v Ružinove sa ako prvý narodil Viliam. Na svet prišil desať minút po polnoci. Podľa hovorkyne nemocnice Evy Kliskej váži 3950 gramov, meria 51 centimetrov a spolu s mamičkou sú v poriadku. „V našich pôrodniciach bolo aj počas posledného roka veľmi rušno. V tento deň sa v pôrodniciach UNB narodilo 33 detí, 13 dievčat, 20 chlapcov, medzi narodenými deťmi boli aj dvojičky,“ dodala pre TASR.

Na snímke Zuzana Šprláková so synom Viliamom.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke Zuzana Šprláková so synom Viliamom.  (Zdroj: TASR/Miroslav Košírer)

Trenčín

Terezka sa vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín narodila o 1.40 hod. Dievčatko malo pri narodení hmotnosť 4220 gramov a meralo 52 centimetrov. Rodičia sú z obce Cígeľ v Prievidzskom okrese.

Košice

Zara sa v tamojšej univerzitnej nemocnici narodila o 1.43 hod. Dievčatko po narodení vážilo 3770 gramov a meralo 48 centimetrov.

Na snímke mladí rodičia so svojou Zarou.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke mladí rodičia so svojou Zarou.  (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Pätnásť minút pred 4. hodinou ráno sa v Nemocnici Košice – Šaca prihlásilo na svet ďalšie dievčatko – Sofia. Má 46 cm a 2680 gramov, jej rodičia žijú v Medzeve.

Žilina

Julka prišla na svet prirodzenou cestou, pri narodení mala hmotnosť 3600 gramov a dĺžku 49 centimetrov. Bábätko na svet vo Fakultnej nemocnici (FN) v Žiline priviedla mama Mária z Lietavskej Lúčky o 2.00 hod. „Maminka Mária s oteckom Lukášom prišli do žilinskej pôrodnice veľmi rýchlo sanitkou a čoskoro bolo krásne dievčatko prirodzenou cestou na svete. Mama i dcéra sú v poriadku, na Julku doma čakajú dve sestry,“ informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Banská Bystrica

Prvá Banskobystričanka Katka sa narodila o 2.53 hod. Váži 3340 gramov a meria 54 centimetrov. „Pôrod prebehol spontánne a nekomplikovane,“ priblížil lekár Richard Školka z II. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Slovenskej zdravotníckej univerzity vo fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta.

Na snímke mama Zuzana so svojou Katkou.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke mama Zuzana so svojou Katkou.  (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Spišská Nová Ves

Kristína z Vyšného Slavkova, okres Levoča, porodila dievčatko menom Sára Alexandra o 2.55 hod. Pri narodení mala miery 50 centimetrov a 3120 gramov.

Michalovce

Zoyu priviedla na svet mamička z Veľkých Kapušian o 5.39 hod. Pri narodení vážila 3460 gramov a merala 51 centimetrov.

Rimavská Sobota

Prvým dieťaťom, ktoré sa v Nemocnici Svet zdravia (SZ) Rimavská Sobota narodilo v roku 2020, je Lučenčan Michal. Chlapček prišiel na svet o 7.21 hod. „Miško meria 50 centimetrov a váži 2670 gramov. Narodil sa 28-ročnej mamičke Martine z Lučenca,“ konkretizovala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka spoločnosti Svet zdravia.

Levice

V Nemocnici Levice sa chlapček Csaba narodil presne o 7.30 hod, meria 49 cm a váži 3200 gramov.

Dunajská Streda

V Nemocnici Svet zdravia Dunajská Streda sa ako prvý narodil Nikolas. Mamička Anikó (21) z obce Vrakúň ho porodila o 10.17 hod. Pri narodení mal hmotnosť 2900 gramov a meral 49 centimetrov.

Galanta

Melany, ktorá sa o 10.32 hod. narodila v Nemocnici Svet zdravia Galanta, mala hmotnosť 3650 gramov a merala 51 centimetrov. Na svet ju priviedla 38-ročná mamička Andrea z obce Čierna Voda.

Humenné

Tamara prišla na svet o 12.56 hod. Bábätko sa narodilo mamičke zo Svidníka. Pri narodení vážilo 3520 gramov a meralo 50 centimetrov.

Topoľčany

V Nemocnici Svet zdravia Topoľčany sa ako prvý narodil Ján. Na svet prišiel o 16.10 hod. Chlapček mal pri narodení hmotnosť 3740 gramov a meral 51 centimetrov. Narodil sa mamičke z obce Volkovce.

Viac o téme: SlovenskoDetiPôrodNový rokNarodenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu