Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Bratislave hliadkujú ozbrojené zložky: FOTO Maskáče a zbrane v rukách, dôvod prísnych opatrení

Bezpečnostné opatrenia v Bratislave. Zobraziť galériu (4)
Bezpečnostné opatrenia v Bratislave. (Zdroj: Topky-Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Plánujete pokojnú prechádzku napríklad v lokalite neďaleko výstaviska Incheba na petržalskej strane Dunaja? Prekvapiť vás môže prítomnosť statných mužov so zbraňami v rukách, či nezvyčajne veľa policajných áut všade navôkol. Aký je však dôvod prísnych opatrení?

V hlavnom meste sa aktuálne koná 26. zasadnutie ministerskej rady Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe. Miesto konania dôležitej udalosti a jeho okolie je preto pod drobnohľadom viacerých zložiek bratislavskej polície.

Bezpečnostné opatrenia v Bratislave.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky-Ján Zemiar)

Obmedzenia v doprave

Polícia v hlavnom meste pre zasadnutie rady OBSE čiastočne obmedzila aj dopravu. Už vopred o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Doprava je limitovaná najmä pri presunoch jednotlivých delegácií medzi letiskom, výstaviskom Incheba, Bratislavským hradom a tiež Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Ozbrojené zložky vo štvrtok hliadkujú v blízkosti výstaviska Incheba.
Zobraziť galériu (4)
Ozbrojené zložky vo štvrtok hliadkujú v blízkosti výstaviska Incheba.  (Zdroj: Topky-Ján Zemiar)

Na dôležitých úsekoch alebo na väčších križovatkách dopravu v časoch presunov riadi polícia. Policajný zbor v súvislosti s podujatím prosí vodičov o zvýšenú pozornosť a rešpektovanie pokynov.

Prvé obmedzenia pocítili vodiči už v stredu 4. decembra. „Vo štvrtok 5. decembra budú obmedzenia v čase medzi 8:30 a 10:00 pri presune delegácií z hotelov z centra mesta smerom na výstavisko Incheba. V popoludňajších hodinách po trase z Petržalky na letisko a na jednotlivé hotely. Doprava bude obmedzená aj vo štvrtok podvečer od 18:45 pri presunoch z hotelov na Bratislavský hrad (najmä cez Staromestskú ulicu, Hodžovo námestie a Palisády),“ uviedla hovorkyňa.

Bezpečnostné opatrenia v Bratislave.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky-Ján Zemiar)

Najviac sa obmedzenia dotknú dopravy v piatok 6. decembra popoludní, keď sa budú delegácie presúvať na letisko približne od 13:30 hod. Všetky delegácie budú sprevádzané vozidlami označenými príslušnosťou k Policajnému zboru s výstražnými a zvukovými zariadeniami.

Viac o téme: BezpečnosťPolícia BratislavaOBSE
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu