Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Rieka vyplavila ďalšie telo ženy, ktorá zahynula pri pokuse o záchranu psov

Nešťastie sa odohralo v Revúcej.
Nešťastie sa odohralo v Revúcej. (Zdroj: Facebook)

REVÚCA - Len pár hodín po tom, ako Slovensko zasiahla správa o tragickej nehode, pri ktorej zomrelo ľudí, prišlo ďalšie nešťastie. Rozvodnená rieka Muránka strhla tri ženy, keď sa snažili zachrániť psíkov z útulku. Voda teraz vydala druhé telo a poobede aj posledné.

Podľa informácií televízie Markíza našli záchranári telo ďalšej ženy, ktorú strhol prúd rieky Muránka. Neskôr našli aj tretie. To bolo v aute, ktoré strhla voda spolu so ženou. Druhé telo našli asi tri kilometre od útulku, v ktorom ženy zachraňovali psy. 

VIDEO Záchrana psíkov v Revúcej sa skončila smrťou: Predzvesť desivej tragédie, z okolností mrazí

Našli tretie telo

Polícia našla v piatok popoludní v rieke Muráň vozidlo s telom tretej z nezvestných žien, ktoré v stredu v Revúcej strhol rozvodnený tok. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. „V prípade sa budú uskutočňovať ďalšie úkony dôležité pre dôkladné vyšetrenie celej udalosti. Podrobnejšie informácie teda poskytneme, až keď to procesná situácia umožní,“ uviedla Kováčiková.

K tragédií došlo v stredu neskoro večer, keď silný prúd rozvodnenej rieky strhol tri ženy, ktoré zachraňovali psíkov z útulku. Jedno telo vyplavila rieka ešte v ten večer. Jedna zo žien ešte stihla zavolať na tiesňovú linku s tým, že dve jej kamarátky strhol prúd. Hovor sa však po chvílu prerušil. 

Obetavé ženy

Združenie ochrancov a priateľov zvierat upresnilo, že v rieke sa utopili tri ženy z rožňavského útulku, ktoré nebojácne dorazili na pomoc. "Obetavé ženy, Katka, Zuzka, ktoré suplovali štát a starali sa o zvieratá v útulku, a Zdenka z Rožňavy," znie v príspevku. Ochrancovia zvierat navyše upozorňujú najmä na to, že ak by v tomto prípade zasiahlo mesto a v evakuácii zvierat by pomohli hasiči, nemuselo sa stať nešťastie. Aj napriek prosbám však údajne všetka práca zostala na dobrovoľníkoch.

Štátny smútok

V súvislosti so stredajšou tragickou haváriou autobusu pri Nitre navrhol vláde premiér Peter Pellegrini vyhlásenie štátneho smútku. Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná ale plánuje na mimoriadnom rokovaní požiadať predsedu vlády, aby si Slovensko v rámci piatkového štátneho smútku pripomenulo aj nešťastie z Revúcej.

"Úprimnú sústrasť pozostalým všetkých obetí a česť pamiatke hrdinkám, ktoré pre záchranu životov zvierat v núdzi obetovali tie svoj," napísalo ministerstvo na sociálnej sieti. Vláda napokon rozhodla, že Slovensko si v piatok 15. novembra uctí obete nehody štátnym smútkom, ktorý bude trvať od 08. do 20. hodiny.

Viac o téme: RiekaŽenyPrúdRevúcaMŕtve ženy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu