Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Polícia už má znalecký posudok k nehode autobusu pri Hriňovej

Pri nehode zahynuli dvaja muži a dve ženy, ďalšia žena zomrela na následky zranení o niekoľko dní v nemocnici.
Pri nehode zahynuli dvaja muži a dve ženy, ďalšia žena zomrela na následky zranení o niekoľko dní v nemocnici. (Zdroj: ČTK)

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia už má k dispozícii znalecký posudok technického stavu autobusu, ktorý 2. septembra havaroval na úpätí vrchu Poľana pri Hriňovej. Priamo pri nehode vtedy zahynuli dvaja muži a dve ženy, ďalšia žena zomrela na následky zranení o niekoľko dní v nemocnici, vodič autobusu nehodu prežil s ťažkými zraneniami.

Ako informovala zástupkyňa banskobystrickej policajnej hovorkyne Petra Babulicová, posudok z Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity polícii doručili dnes, je však rozsiahly a preto bližšie informácie zverejní až po jeho dôslednom vyhodnotení. „Na základe vyhodnotenia posudku bude vyvodená aj trestnoprávna zodpovednosť voči konkrétnej osobe,“ uviedla Babulicová. Nateraz polícia v tomto prípade vedie trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

Nehoda autobusu vezúceho folkloristov z horského hotela Poľana pod vrcholom rovnomenného kopca do Hriňovej sa stala v nedeľu 2. septembra krátko po 20:00. Podľa neoficiálnych informácií zlyhali autobusu v prudkom klesaní brzdy, následne na úzkej kľukatej ceste nezvládol vodič pravotočivú zákrutu, vozidlo prerazilo zvodidlá a spadlo do zhruba 15-metrovej rokliny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu