Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veriaci na východe Slovenska sú v šoku: FOTO Postavili faru, kňaz ju teraz predáva na internete

Fara na predaj Zobraziť galériu (3)
Fara na predaj (Zdroj: bazos.sk)

SMOLNÍCKA HUTA - Obrovské sklamanie zažívajú obyvatelia obce na východe. Fara, na ktorú sa všetci vyzbierali, sa ocitla v súkromno vlastníctve farára. Ten ju teraz predáva cez inzerát.

Budovu fary začali stavať v roku 2008 a vo veľkom prispeli ľudia. Pomáhali so stavbou či dokonca pomáhali aj finančne. Farár dokonca zorganizoval aj benefičný koncert. Informovala o tom televízia TA3

O tom, že ľuda prispeli aj finančne, sú riadne záznamy. Avšak netušili, že neprispievajú farnosti, ale priamo farárovi, ktorý mal budovu fary v osobnom vlastníctve.Podľa kňaza Jozefa Spišáka to bolo tak na základe dohody s farskou radou s tým, že sa financovanie časom dorieši. "Diecéza bola v tom čase v exekúcii," vyjadril sa pre TA3 Spišák. 

Po tom, ako ho predstavení poslali slúžiť do inej farnosti, sa na internete objavil šokujúci inzerát. 

"Ponúkame vám na predaj domy a vily Smolnícka Huta, Kostolná. Stav objektu: pôvodný stav. Cena 105 000 €. Rodinný dom postavený v r.2011 sa nachádza v tichom slnecnom prostredi.Dom sa využíval ako fara, zastavaná plocha je 210m2, v dome sa nachádza 5 izieb, 2 kúpeľne a 3 wc, podlaha je plávajúca a dlažba v predsieni a kuchyni. Okná sú plastové, za domom sa nachádza teraska, je tam aj garáž, kôlňa na drevo a úložné priestory. Dom je monitorovaný kamerovym systémom, kúrenie je elertrické, voda obecná a kanalizácia. Kuchyňa je zariadená, pristupová cesta je asfaltová," píše sa v inzeráte.

Farár predáva faru.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bazos.sk)

Sms-ky od kňaza

Tému predaja fary otvorila na obecnom zastupiteľstve poslankyňa Blanka Čechová. Tvrdí však, že farár jej potom posielal rôzne nepríjemné sms-ky. "Keď vám kňaz napíše, ze ste sviňa a že to nerozchodíte, tak som vedela, že to nie je v poriadku," povedala pre televíziu pani Blanka. 

Podľa farára ale nešlo o výhražné smky. "S Blankou sa poznáme roky, ona niečo napísala aj ja som niečo napísal. Ale nie v zmysle vyhráźok, to by som si nedovolil," povedal farár. 

Viac o téme: VeriaciFaraFarár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu