Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšie pojednávanie s mediálne známou podnikateľkou: Obžalovali ju pre podvod

Eleonóra Kabrheľová
Eleonóra Kabrheľová (Zdroj: Miro Vacula)

BRATISLAVA - Na pôde Okresného súdu Bratislava I v utorok pokračuje hlavné pojednávanie s mediálne známou podnikateľkou Eleonórou Kabrheľovou (predtým Eleonóra Mojsejová) Spolu s ďalšími osobami ju obžalovali pre podvod a tiež neoprávnený odpočet DPH v súvislosti s kúpou tlačiarenského stroja.

Na pojednávaní v lete 2018 v tomto prípade ako svedok vypovedal aj exmanžel obžalovanej, spevák Branislav Mojsej. K záležitostiam sa vyjadril len tak, že v roku 2007 bol oslovený so žiadosťou, či nevie sprostredkovať prenájom skladovacích priestorov. Následne našiel vyhovujúce skladové priestory vo Veľkej Ide pri Košiciach.

"Odovzdal som kontakt exmanželke na stôl a ďalej som do toho nezasahoval," povedal s tým, že v priestoroch bol skladovaný nejaký stroj, podrobnosti však nevie. Ako povedal novinárom po skončení pojednávania, s exmanželkou v kontakte nie je. Následne sa prípad mal prejednávať vo februári tohto roku, pojednávanie však zrušili pre práceneschopnosť členky senátu.

Mediálne známa podnikateľka čelí spolu s Dušanom K., Marekom K., Marošom M., Petrou M. a Donaldom D. obžalobe v prípade údajného podvodu za viac ako 20 miliónov slovenských korún (664 000 eur) a neoprávneného odpočtu DPH.

Podľa prokuratúry podvodným spôsobom cez falošnú dokumentáciu banskobystrickej firmy vylákali od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 miliónov slovenských korún. V druhom prípade obžaloby sa píše o daňovom trestnom čine, konkrétne o neoprávnených odpočtoch DPH tiež prostredníctvom banskobystrickej firmy. Údajne nafingovali kúpu tlačiarenského stroja a chceli pripraviť štát o viac ako 500 tisíc eur.

Viac o téme: PodvodPojednávaniePodnikateľkaEleonóra KabrheľováObžalované
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu