Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Prešov zasiahol prudký lejak: Hasiči v akcii, zatopené ulice a stromy na cestách

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro Foto YouTube/iMeteo.sk)

PREŠOV - Prešovskí hasiči aktuálne zasahujú po búrke s intenzívnymi zrážkami, ktoré sa prehnali mestom Prešov zhruba okolo 18:30. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove, v teréne je prakticky celá zmena, teda zhruba 13 hasičov.

„Zároveň vyzývame dobrovoľných hasičov a oslovujeme Správu a údržbu ciest, keďže sú po daždi popadané stromy na cestách. My riešime zatopené nehnuteľnosti,“ uviedol operačný dôstojník. Najhoršia situácia je podľa neho na Sídlisku Sekčov, zasahujú ale aj na Sládkovičovej či Požiarnickej ulici.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre Prešov, ale aj ďalšie okresy Prešovského kraja výstrahu 1. stupňa pred búrkami s krúpami, s ktorými môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 - 23 m/s (65 - 85 km/h).

Spôsobiť môžu škody menšieho rozsahu. Pri spomínaných búrkach je podľa výstrahy možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov. Výstraha platí aj pre okresy Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Humenné, Vranov n/Topľou a Medzilaborce dnes do 21:00 a pre všetky okresy kraja v stredu 29. mája od 10:00 do 20:00.

VIDEO Prešov zasiahol prudký
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: HasičiLejakyPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu