Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Trnka nepotvrdil, že sa Černák priznal k vražde

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Dobroslav Trnka dnes nepotvrdil informácie, že sa údajný mafiánsky šéf Mikuláš Černák priznal k vražde. Podľa Trnku sa Černák chcel dohodnúť na vine a treste, k čomu však nakoniec nedošlo.

O Černákovom priznaní k jednej z vrážd, z ktorých ho obvinila polícia, napísal týždenník Plus 7 dní.

"Celé konanie ohľadne medializovaných informácií bolo podnietené Mikulášom Č. Prvého augusta nás vyzval, aby sme začali dohadovacie konanie. Menovaný sa chcel dohodnúť na uznaní viny a treste," povedal generálny prokurátor. "Jeho konanie považujem za účelové, lebo mal tendenciu vo výpovediach svedkov doposiaľ žijúcich postaviť do takej roly, aby boli z konania vylúčení," dodal.

Podľa Plus 7 dní Černák vyšetrovateľom povedal, že v roku 1994 zavraždil Jozefa Filipa, ktorý bol považovaný za informátora polície. Černák, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, doteraz obvinenia z vrážd odmietal.

Trnka dnes vytkol médiám, že v spravodajstve zlepšujú Černákov obraz na verejnosti. "Menia vnímanie a ovplyvňujú svedkov a vytvárajú prostredie, ktoré ohrozuje životy tých, čo na kauze pracujú," povedal šéf prokurátorov.

Černák je celkovo obvinený z deviatich vrážd. "Za posedné dva roky špeciálny tím vykonal niekoľko rekonštrukcií v uvedených kauzách a zabezpečil také penzum dôkazov, že pristúpime k oboznamovaniu sa výsledkami vyšetrovania," poznamenal Trnka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu