Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vyberajú zlodeji z platobných kariet peniaze aj bez kódov?

BRATISLAVA - Zlodeji sa nabalili! Okrem čitateľa Stanislava ukradli platobné karty aj obchodnému riaditeľovi Andrejovi M. a švajčiarskemu konzulovi Stefanovi P.

Obom z účtov, pri ktorých - ako tvrdia - neboli PIN-kódy, vzali okolo 60-tisíc Sk! Peniaze zlodeji vyberali v rôznych bankomatoch a z rôznych platobných kariet. Švajčiarskemu konzulovi Stefanovi P. ukradli peňaženku s 18 tisíckami a piatimi platobnými kartami. Do dvoch hodín mu z nich vytiahli 65-tisíc Sk.

„Neviem si vysvetliť, ako mohli vybrať hotovosť bez PIN-kódov. Ja som pri platobných kartách nikdy nemal PIN. Viem ich naspamäť,“ vyhlásil konzul na polícii. Obchodný riaditeľ Andrej M. zistil, že mu chýbajú kar ty v obchode pri platení. „Vzali mi aj 70-tisícovú hotovosť, ale doklady mi nechali,“ uviedol Andrej M. Z platobných kariet mu vybrali 60-tisíc korún. „Na betón betónový som tam PIN-kódy nemal,“ dodal Andrej M.

„Ak systémy v banke fungujú v poriadku, tak nie je možné peniaze bez PIN-kódu vybrať. Ak by počítačové systémy zlyhali, bolo by teoreticky možné peniaze vybrať bez PIN-u. Takýto prípad by sa však dal jednoznačne a rýchlo dokázať. Ešte som sa s ničím takým nestretol,“ uviedol Branislav Galba, manažér vývoja kartových systémov pre banky. Polícia všetky prípady vyšetruje.

STALO SA TO AJ VÁM?

Ak ste mali rovnakú či podobnú skúsenosť s platobnými kartami, nenechávajte si to pre seba. Dajte nám o tom vedieť na e-mailovú adresu tip@novycas.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu