Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Autobus smrti vraj nebol technicky úplne v poriadku

Autobus s členmi folklórneho súboru sa zrútil do rokliny neďaleko Hriňovej.
Autobus s členmi folklórneho súboru sa zrútil do rokliny neďaleko Hriňovej. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Polícia mala v pondelok zverejniť znalecký posudok havarovaného "autobusu smrti" z Hriňovej. Ten mal pomôcť pri určení vinníka tragickej dopravnej nehody, ktorá si vyžiadala 5 obetí. Znalecký posudok však stále nie je hotový, informuje televízia TA3.

Známe sú už ale výsledky technickej expertízy autobusu. "Expertízne úkony na autobuse so zameraním na stav bŕzd, pneumatík a riadenia sú už hotové, čakáme na ďalší spisový materiál, aby sme mohli uzavrieť komplexne analýzu," povedal riaditeľ Ústavu súdneho inžinierstva Žilina Gustáv Kasanický, ktorý však kvôli záväzku mlčanlivosti nemôže výsledky expertízy zverejniť. Podľa informácií TA3 sa však technický stav pod nehodu podpísal.

Od tragédie uplynul už jeden a pol mesiaca. Autobus s členmi folklórneho súboru Hriňovčan sa 2. septembra zrútil do 15-metrovej rokliny. Pri nehode zahynuli štyria ľudia, piata cestujúca prehrala boj o život v nemocnici. Šoféra autobusu Vladimíra Urbanca prepustili nedávno do domáceho liečenia. Podľa lekárov je jeho stav stabilizovaný a je mimo ohrozenia života.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu