Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri Žiline sa možno nájdu ďalšie kostry bielych koní

ŽILINA - Nález kostry takzvaného "bieleho koňa", ktorú v uplynulých dňoch vykopali policajti v lese v okolí Žiliny, možno nebude v tejto lokalite posledný. Povedal to dnes šéf krajskej polície v Žiline František Posluch.

V žilinskom regióne v poslednej dobe policajti našli už niekoľko telesných pozostatkov mužov, ktorí boli údajne nastrčení na nelegálne podnikanie. Posluch nevylúčil, že tieto vraždy navzájom súvisia.

Polícia naposledy o náleze mŕtvoly informovala v nedeľu. "Podarilo sa vykopať ďalšieho hľadaného muža, ktorý je jednoznačne zaradený do skupiny bielych koní. Muž bol usmrtený na jeseň 1998 a zomrel násilnou smrťou po strelnom zranení," spresnil dnes Posluch. Podľa neho bol zavraždený Slovák a v čase smrti mal 35 rokov.

Telo síce už bolo značne rozložené, v určitých partiách však zostalo zachované svalové tkanivo spolu aj s kožou a vlasmi. Hrob nebol príliš hlboký, telesné pozostatky ležali v približne metrovej hĺbke. Ďalšie podrobnosti Posluch zatiaľ prezradiť nechcel.

Nedávno policajti informovali o totožnosti iného zavraždeného muža nájdeného pred desiatimi rokmi v stredoslovenskej obci Nededza. Vykopaná kostra patrila podľa polície "bielemu koňovi" zo Žiliny. Dvadsaťsedemročný muž sa údajne dopustil sprenevery, podvodov či krátenia dane v prospech iných osôb.

Kostru "bieleho koňa" objavila polícia v auguste aj neďaleko Strečna pri Žiline. Muž bol podľa polície ako nepohodlný svedok zastrelený. Z vraždy je podľa vyšetrovateľov podozrivý násilník, ktorý má pravdepodobne na svedomí aj smrť bývalého policajta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu