Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Juraj (†44) sa chcel vyhnúť zrazenému medveďovi, zaplatil životom

Vodič sa chcel vyhnúť zrazenému medveďovi, pri čelnej zrážke s kamiónom prišiel o život. Zobraziť galériu (5)
Vodič sa chcel vyhnúť zrazenému medveďovi, pri čelnej zrážke s kamiónom prišiel o život. (Zdroj: KR PZ Žilina)

RUŽOMBEROK – Tragédia sa odohrala za obcou Biely Potok, v okrese Ružomberok v skorých ranných hodinách. Zranenia Juraja (†44) boli nezlučiteľné so životom, pomôcť mu nedokázali ani záchranári. Okolnosti hromadnej dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Kolízia si okrem ľudskej obete vyžiadala aj život medveďa.

Nehoda dala do pozoru všetky záchranné zložky, zasahovať museli aj poľovníci. "Vodič osobného auta utrpel ľahké poranenia, žena sediaca vzadu utrpela ťažké zranenia, obaja boli transportovaní do ružomberskej nemocnice," uviedla krátko po udalosti Katarína Načiniaková, hovorkyňa skupiny Falck.

Dodala, že spolucestujúci vzadu pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, lekár preto musel skonštatovať exitus. Polícia však krátko pred poludním uviedla, že obeťou nebol spolucestujúci, ale vodič. "Podľa zistených informácií 39-ročný vodič vozidla Ford C Max jazdil smerom od Banskej Bystrice na Ružomberok, pričom počas jazdy došlo v jeho jazdnom pruhu k stretu vozidla s medveďom," informovala trnavská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Vodič sa chcel vyhnúť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ Žilina)

Po zrážke medveďa odhodilo do protismeru, kadiaľ práve prechádzal vodič Juraj, ktorý viedol vozidlo Ford Galaxy. V snahe vyhnúť sa zrazenému zvieraťu na ceste, prešiel do protismeru pod práve prechádzajúci kamión, pričom došlo k čelnej zrážke oboch vozidiel. 

"Pri dopravnej nehode utrpel 44-ročný spolujazdec vo Forde Galaxy zranenia nezlúčiteľné so životom. 49-ročná spolujazdkyňa spolujazdkyňa a 50-ročný vodič z vozidla Ford Galaxy utrpeli zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia," priblížila okolnosti zrážky hovorkyňa a dodala, že prípad prevzala vyšetrovateľka, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

 

Viac o téme: NehodaAutoZrážkaMedveďRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu