Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pochovali obete z ubytovne

V Kysuckom Novom Meste sa včera rozlúčili s piatimi obeťami augustového požiaru ubytovne. Zobraziť galériu (6)
V Kysuckom Novom Meste sa včera rozlúčili s piatimi obeťami augustového požiaru ubytovne. (Zdroj: Nový Čas)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Telá obetí augustového požiaru ubytovne v Kysuckom Novom Meste včera pochovali. V dome smútku sa s nimi lúčili príbuzní, priatelia a tiež obyvatelia vyhorenej ubytovne, ktorí sa pred ohňom zachránili.

Smútočný obrad prebiehal v dome smútku. Počas dojemnej rozlúčky sa nik neubránil slzám. Včera pochovali päť obetí. „Je to smutná udalosť. Prišiel som sa rozlúčiť s našimi spoluobčanmi,“ povedal primátor Kysuckého Nového Mesta Ján Hartel.

„Ja som býval s mamou aj so sestrami. Je mi ľúto, že zomrela,“ nariekal Tomáš (15) za svojou mamou Lenkou, ktorá zhorela v ubytovni aj s druhom. Bola tehotná, na dieťatko sa tešila celá rodina. Tomáš a jeho dve mladšie sestry boli v čase požiaru u babky na prázdninách. Niekoľko dní pred včerajším pohrebom pochovali ďalšie štyri obete.

Požiar, ktorý vypukol 3. augusta krátko po polnoci, podľa výsledkov vyšetrovania nebol založený úmyselne. V ohni zahynulo deväť ľudí a deväť sa zranilo. Dvaja sú stále nezvestní. Počtom mŕtvych sa tragédia zaradila medzi najväčšie nešťastia na severe Slovenska za posledné roky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu