Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bratislava sa opäť zmení: FOTO Takto bude vyzerať okolie legendárneho hotela Kyjev

Hotel Kyjev sa má zmeniť. Zobraziť galériu (5)
Hotel Kyjev sa má zmeniť. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Pre niektorých je to nadčasová stavba, iní hovoria o opache hlavného mesta. Legendárny hotel Kyjev, ktorý je známy tým, že kedysi sa v ňom stretávali mafiáni a prostitútky, znova ožije. V pláne je aj rekonštrukcia Kamenného námestia.

Hotel Kyjev

Lokalita Kamenné námestie a okolie sa môže konečne dočkať zásadnej zmeny. Negatívne prívlastky ako napríklad hanba Bratislavy, ktoré ľudia vyjadrujú smerom k tomuto priestoru, môžu byť minulosťou a hlavnému mestu Slovenska svitne na lepšie časy priamo v jeho srdci.

Legendárny hotel Kyjev by mohol vyzerať aj takto
Zobraziť galériu (5)
Legendárny hotel Kyjev by mohol vyzerať aj takto  (Zdroj: Lordship)

Dominantou Kamenného námestia je budova hotela Kyjev, ktorý zažil svoje zlaté obdobie v časoch komunizmu. Kyjev by mal onedlho opäť ožiť a s ním by sa malo zmeniť aj priľahlé Kamenné námestie.

Developerská spoločnosť LORDSHIP, ktorá je vlastníkom budovy od roku 2004, prichádza s projektom revitalizácie budov v lokalite Kamenné námestie a okolie. Priestor dostanú okrem iného zelené plochy, kultúrne podujatia, oddychová časť – všetko prvky, ktoré verejnosť na tomto mieste očakáva podľa prieskumu, ktorý v decembri 2017 na vzorke 500 respondentov realizovala výskumná agentúra.

Legendárny hotel Kyjev a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Lordship)

Mnohé požiadavky vyplývajúce z prieskumu sú zapracované na nových vizualizáciách spoločne s jednou z uvažovaných variant novej fasády rekonštruovaného Hotela Kyjev. Investor hľadal už od začiatku spôsob, ako zmeniť tvár Kamenného námestia a vytvoriť moderný, funkčný a príjemný priestor. Paradoxne, to bolo najväčšou brzdou. 

Legendárny hotel Kyjev a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Lordship)

Legendárny hotel Kyjev a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Lordship)

„Sme veľmi radi, že po 15 rokoch diskusií môžeme reálne oživiť a zlepšiť centrálnu časť Bratislavy a dať jej nový, moderný výzor,“ povedal architekt Branislav Kaliský zo štúdia A1 ReSpect, ktoré stojí aj za oceňovaným dizajnom Eurovea. Či bude výšková budova slúžiť opäť ako hotel, nie je ešte jasné. V hre je vytvorenie bytových jednotiek či kancelárskych priestorov. Obchodné jednotky budú situované na dolných podlažiach.

Viac o téme: RekonštrukciaBratislavaKamenné námestieHotel Kyjev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu