Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dráma v Dúbravke: Električka zrazila muža (24)

Na Ulici M. Sch. Trnavského v bratislavskej Dúbravke zrazila električka chodca. Zobraziť galériu (2)
Na Ulici M. Sch. Trnavského v bratislavskej Dúbravke zrazila električka chodca. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do Bratislavskej Dúbravky dočasne nepremávali električky 4 a 5. Dôvodom bola dopravná nehoda, ktorá sa stala pred 8. hodinou ráno.

Električka č. 5, ktorá smerovala z Dúbravky do centra, mala zachytiť 24-ročného muža, ktorý jej mal vbehnúť do cesty. Na mieste zasahovala polícia, muž bol prevezený do nemocnice s ťažkými zraneniami. „Záchranári na mieste ošetrili 24-ročného muža s ťažkým poranením hlavy. V umelom spánku a v kritickom stave ho previezli do nemocnice Kramáre,“ potvrdila Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov.

K zrážke malo prísť v blízkosti zastávky MHD Alexyho."Došlo k zrážke chodca mužského pohlavia doposiaľ neznámej totožnosti s električkou MHD, ktorá týmto úsekom v tom čase prechádzala," informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Dopravný podnik zabezpečil pre cestujúcich náhradnú autobusovú dopravu. "Od 7:45 bola dočasne prerušená premávka električiek liniek 4 a 5 do Dúbravky. V úseku Karlova Ves - Dúbravka sme zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu," povedala Adriana Volfová, hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava. Podľa najnovších informácii je doprava v úseku obnovená.

Polícia hľadá svedkov nehody

Odbor dopravných nehôd Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave hľadá svedkov dopravnej nehody, ku ktorej došlo v utorok ráno na konci Dúbravky, a to na križovatke ulíc Saratovská a Janka Alexyho. Informoval o tom hovorca KR PZ Michal Szeiff.

Podľa doterajších informácií došlo v blízkosti zastávky Alexyho k zrážke doposiaľ neznámeho muža s električkou, ktorá týmto úsekom v danom čase prechádzala. "Chodec utrpel ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc," uviedol Szeiff. Nehoda si vyžiadala taktiež dočasné prerušenie električiek liniek 4 a 5 a nasadenie náhradnej autobusovej dopravy.

Polícia vyzýva svedkov, ktorí videli v inkriminovanom čase na uvedenom úseku priebeh a okolnosti udalosti, alebo disponujú informáciami, ktoré by prispeli k jej objasneniu, aby sa osobne prihlásili telefonicky na čísle 09610 /35 550 alebo na bezplatnom čísle polície 158.

Na Ulici M. Sch.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Na Ulici M. Sch.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: NehodaElektrička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu