Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Počasie komplikuje dopravu: Na týchto úsekoch ciest si dávajte pozor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Na území stredného a východného Slovenska je povrch ciest miestami pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá je na vozovke utlačený sneh hrúbky štyri až päť centimetrov. Na ceste I/51 Tepličky - Banská Belá a na cestách III. triedy v obvodoch Levice, Šahy a Želiezovce sa vyskytuje na vozovkách poľadovica.

Horský priechod Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre nákladné vozidlá nad 10 m dĺžky pre husté sneženie a tvorenie snehových závejov. Ostatné horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, na HP Vrchslatina, Huty, Cukmantel, Herlianske Sedlo, Besník, Čertovica, Látky-Prašivá, Chorepa, Vernár, Veľké Pole, Súľová, Grajnár a Homôlka je povrch ciest prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na HP Zbojská je miestami zľadovatený sneh do troch centimetrov.

Slovenská správa ciest upozorňuje na poľadovicu na ceste I/51 Tepličky - Banská Belá v okrese Žiar nad Hronom a na cestách III. triedy v obvodoch Levice, Šahy a Želiezovce.

Pre silné sneženie je znížená dohľadnosť do 100 m v lokalitách Pastierske, Štrba a Batizovce, pre hmlu je dohľadnosť do 200 m v lokalitách Stráže, Holčíkovce, Vranov nad Topľou, Krupina a Hanušovce nad Topľou.

Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá treba použiť snehové reťaze.

Cesta II/531 hr. okr. Rimavská Sobota/Revúca - hr. okr. Revúca/Brezno a HP Zbojská (I/72) sú zjazdné pre vozidlá nad 3,5 t iba so snehovými reťazami.

Cesty II/549 Úhorná - Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla - Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané.

Viac o téme: SnehZjazdnosťŠútovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu