Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrť ako pod gilotínou: Stroj rozsekol traktoristovi hlavu!

Ján Vašek († 46) Zobraziť galériu (3)
Ján Vašek († 46) (Zdroj: Nový Čas)

PORIADIE - Smrť si ho našla pri práci! Traktorista Ján Vašek († 46) pracoval v poľnohospodárskom družstve v Poriadí (okr. Myjava) dva roky. V pondelok popoludní uprostred poľa zastavil svoj traktor a chcel skontrolovať príves - viazač slamy. Nahol sa nad stroj a viazač mu zasiahol hlavu. Smrť ako pod gilotínou!

„Nemôžem tomu uveriť, stále čakám, že sa zobudím a môj muž príde,“ povedala Anna Vašková (46). Nešťastnú správu sa dozvedela od predsedu družstva, kde jej manžel pracoval. „Ešte som ani nevidela jeho telo, nemám na to odvahu,“ dodala.

Za otcom smútia aj syn Peter (15) a dcéra Andrea (16). „Prišli sme o jedného z najlepších chlapov. Bol na nezaplatenie. Dalo sa na neho vždy spoľahnúť,“ reagoval predseda družstva Vladimír Hradský.

Podľa lekárky, ktorá bola na mieste tragédie, smrť spôsobilo zranenie hlavy od pravej časti čela po zátylok. „Začali sme trestné stíhanie vo veci zabitia,“ uviedol Pavol Kudlička z Krajskej polície v Trenčíne.

Prípadom sa zaoberá aj inšpektorát práce, podľa ktorého príčinou nešťastia mohlo byť aj nedodržanie technologického postupu odstránenia poruchy lisovača slamy. Môže teda ísť o závažný pracovný úraz s následkom smrti.

„Vykonali sme obhliadku miesta aj zariadenia. Prešetrujeme, či zamestnanec prešiel školením na obsluhu stroja, či bolo zariadenie a dokumentácia o jeho stave v poriadku,“ uviedol Marián Foltín z trenčianskeho inšpektorátu práce.

Ak sa preukáže, že pochybil zamestnávateľ, hrozí mu od inšpektorátu pokuta až do výšky 1 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu