Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nezvyčajná cesta horolezca na Lomnický štít: FOTO S týmto v ruke mohol všetkých ohroziť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Toto sa len tak nevidí. Český horolezec si na Lomnickom štíte musel odfotiť naozaj nevídaný jav. Počas svojej túry až na vrchol si totiž uvidel jedného z horolezcov, ktorý si so sebou vzal svojho malého kamaráta. Ostatných však mohol svojim činom ohroziť.

Český horolezec Radek zverejnil na Facebooku naozaj milú fotku. Ako horský vodca bol v práci a pri zostupe sa mu naskytol zvláštny pohľad. Jeden z horolezcov, ktorý tiež zdolával Lomnický štít, si so sebou vzal posilu. Sprevádzal ho malý, štvornohý priateľ - yorkšírsky teriér. "To som si fakt musel odfotiť, pretože keby som o tom len hovoril, nikto by mi neuveril," napísal na Facebooku.

Horolezec si so sebou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Radek)

Radek bol svedkom aj iných zvláštnych situácií počas jeho túry. Ľudia si neváhali na zložité trasy vziať len tenisky či dokonca sandále. "Tie ostatné perly som už nemal silu fotiť, pretože som bol úplne ohromený," dodal. Radek však dodal, že takéto správanie je nezodpovedné.

So psom je to nebezpečné

Radek však upozorňuje, že takéto manévrovanie a prítomnosť psa môže ohroziť všetkých naokolo. "Zobrať psa na Lomničák je hlúposť. Ohodnotiť v danom type terénu držanie psa v ruke a blokovať si tak bezpečný pohyb je totálna nezodpovednosť voči všetkým, ktorí sa tam pohybovali," dodal horský vodca.

Horolezec si so sebou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Radek)

Viac o téme: PesHorolezecLomnický štít
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu