Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Pod vlakom zahynul jedenapolročný chlapec

KOŠICE - Nepozornosť matky sa stala osudnou pre jej syna - jedenapolročného Ladislava G. zo Spišskej Novej Vsi.

Malé dieťa zrazil vo štvrtok podvečer vlak v úseku železničná zastávka Teplička nad Hornádom - železničná stanica Spišská Nová Ves, ktorý je známy aj ako Markušovské železničné rampy. "Rušňovodič osobného vlaku uviedol, že po prechode cez železničné priecestie registroval slabý necharakteristický bočný náraz, avšak vizuálne nič nespozoroval," uviedol pre agentúru SITA hovorca Železničnej polície (ŽP) SR Jozef Búranský.

Ako ďalej uviedol hovorca ŽP, keď prišiel rušňovodič do stanice v Spišskej Novej Vsi, obhliadol lokomotívu a zistil, že na tlmiči rušňa hnacej nápravy z pravej strany chodu vlaku sú stopy krvi.

Podľa informácie Búranského matka maloletého chlapca identifikovala jeho telo a uviedla, "že chlapec sa hral na dvore, nevenovala mu pozornosť, čo chlapec využil a odbehol na susediacu železničnú trať, vzdialenú asi 15 metrov od domu, kde práve prechádzal osobný vlak." Polícia nezistila u vodiča požitý alkohol.

Na miesto privolali zdravotníkov z nemocnice zo Spišskej Novej Vsi. "Lekár konštatoval smrť následkom porušenia lebečnej klenby mozgu a telo nebohého previezla pohrebná služba do Nemocnice s poliklinikou v Poprade," uviedol hovorca ŽP.

Dozorujúci prokurátor nariadil začať vo veci trestné stíhanie a nariadil súdnu pitvu. "Poverený príslušník Odboru ŽP Poprad začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Následkom udalosti došlo k zastaveniu dopravy na druhej dopravnej koľaji v čase od 19:20 do 20:35," uviedol Búranský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu