Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vlak prefrčal napriek zdvihnutým závorám!

5. jún 2007, Rača-Východné: V pozadí vidieť zdvihnuté závory, ale vlak aj napriek tomu prechádza miestom železničného priecestia. Zobraziť galériu (2)
5. jún 2007, Rača-Východné: V pozadí vidieť zdvihnuté závory, ale vlak aj napriek tomu prechádza miestom železničného priecestia.

BRATISLAVA - Čitateľ Nového Času Andrej Hricko bol svedkom šokujúcej udalosti! Podľa jeho slov napriek otvoreným závorám na železničnom priecestí Rača-Východné prechádzal vlak. Svedčí o tom aj fotografia, ktorú poslal do redakcie. Stačilo málo! Auto, v ktorom sedel s manželkou a dvomi dcérami, mohol rútiaci sa kolos zdemolovať a rodine spôsobiť ťažké zranenia.

Železnice však tvrdia, že je všetko v poriadku a chybu na bezpečnostných zariadeniach neevidujú. Čo sa vlastne stalo? „Pred sklopenými závorami sme čakali asi 15 minút. V momente, keď sa otvorili, som sa pohol dopredu. Vtedy som zbadal vlak. Okamžite som zaradil spiatočku a našťastie sme vyviazli bez najmenších problémov,“ opísal štvrtkovú udalosť Andrej Hricko. Predstava, čo sa mohlo stať, nebyť šoférovej duchaprítomnosti, až zamrazí.

Železnice si však chybu nepripúšťajú: „Z hľadiska bezpečnosti premávky na tejto trase nebola hlásená žiadna chyba elektronického zabezpečovacieho zariadenia,“ povedala hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková. Podľa jej slov červené výstražné svetlá, ako aj zvukové znamenie boli určite v prevádzke. Napriek ubezpečeniu železníc sme sa na problémové priecestie išli pozrieť. Časť svetelnej signalizácie, ktorá má upozorňovať na blížiaci sa vlak, bola zabalená v igelite a ďalšie dve zariadenia nesvietili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu