Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Po horúčavách zasiahli Slovensko opäť silné búrky: Leto sa k nám vráti až nabudúci týždeň

Takáto búrka sa prehnala Topoľčanmi. Zobraziť galériu (4)
Takáto búrka sa prehnala Topoľčanmi. (Zdroj: Tip čitateľa/Boris)

BRATISLAVA - Počasie sa na Slovensku zmenilo zo dňa na deň. Po obrovských horúčavách sa včera večer a v noci prehnali niektorými oblasťami obrovské búrky.

Leto zatiaľ dáva Slovákom riadne zabrať. Slovenskom sa včera prehnali obrovské búrky, ktoré zachytili aj naši čitatelia. Fotografie z Topoľčian zachytené mobilom vyrážajú dych.

Takáto búrka sa prehnala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Boris)

Takáto búrka sa prehnala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Boris)

Aj Trnavčania si včera vychutnali búrkové počasie. Podľa predpovedí čaká Slovensko v najbližších dňoch chladnejšie počasie a upršaný víkend. Teplota sa opäť vyšplhá na 30 stupňov v druhej polovici budúceho týždňa.

Kým včera sa územím Slovenska prehnali silné búrky, dnes vydal Slovenský hydrometeorologický úrad varovanie 1. stupňa pred silným vetrom. Meteorológovia varujú pred vetrom na juhozápade a juhovýchode krajiny. Vystríhajú pred ním aj v Tatrách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa.

Po horúčavách zasiahli Slovensko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

V južných regiónoch sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 18 až 20 metrov za sekundu (65 - 70 km/h). Na horách má fúkať silnejšie. Rýchlosť vetra tam môže na hrebeňoch v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 25 až 30 metrov za sekundu (90 - 110 km/h).

Viac o téme: PočasieBúrkyTrnavaTopoľčany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu