Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Koncesionárske poplatky za rozhlas: Hrozia ďalšie pokuty!

Bratislavčan Jaroslav (55) s výzvou na zaplatenie pokuty. Svoj 30-korunový dlh  uhradil hneď, ako sa o ňom dozvedel.
Bratislavčan Jaroslav (55) s výzvou na zaplatenie pokuty. Svoj 30-korunový dlh uhradil hneď, ako sa o ňom dozvedel.

BRATISLAVA - Nočná mora je späť. Nezaplatené poplatky za rádio vymáha namiesto verejnoprávneho rozhlasu súkromná spoločnosť. V týchto dňoch opäť rozposlala stovkám domácností ponuku na mimosúdne vyrovnanie. Ešte koncom minulého roka žiadala 10-tisíc korún. Teraz chce aspoň tisícku. Listy však dostali aj tí, čo podlžnosti vyrovnali včas.

Na Slovensku platil takzvaný generálny pardon. To bola šanca pre všetkých dlžníkov rozhlasu. Ak v tomto čase vyrovnali svoje záväzky, na penále a poplatky z omeškania sa malo zabudnúť. „Keď som sa dozvedel, že nemám uhradený jeden mesiac, hneď som to zaplatil. Išlo o 30 korún,“ povedal nám Bratislavčan Jaroslav (55). Pred pár dňami však dostal list, podľa ktorého má uhradiť tisíckorunovú pokutu. Inak mu vraj hrozí, že príde o 140-tisíc! V podobnej situácii je množstvo ďalších ľudí.

Lawyer Partners (LP) tvrdí, že pardon neplatil pre všetkých. Účinný bol totiž podľa nich až od 21. februára 2006. Koncesionári, ktorí svoje záväzky uhradili ešte pred týmto dátumom, majú podľa šéfa firmy Daniela Paľka smolu. „LP ponúkne posledným dlžným koncesionárom poslednú možnosť pristúpiť na mimosúdne vyrovnanie,“ píše sa v jeho stanovisku. Rozhlas s postupom spoločnosti nesúhlasí. „Do vzťahu LP - koncesionári však nemôže účinne vstúpiť, pretože na to nemá žiadne relevantné prostriedky,“ tvrdí riaditeľka Miroslava Zemková.

Už zajtra vám Nový Čas poradí, ako postupovať v prípade, ak ste dostali Návrh dohody o novácii a hrozí vám súdny spor o státisíce korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu