Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po slnečnom víkende zasa sklamanie: Pripravte sa na dážď, POČASIE opäť potrápi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Aj keď máme za sebou príjemný víkend, ktorý miestami pripomínal blížiacu sa jar, budúci týždeň sa vyzbrojte dáždnikom. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeoroligkého ústavu predpovedajú zamračené počasie s dažďom. Vyčasiť by sa malo koncom týždňa.

PONDELOK - V brázde nízkeho tlaku vzduchu, ktorá bude do strednej Európy zasahovať od severozápadu, sa nad Poľskom prehĺbi samostatná tlaková níž. Zvlnený studený front, s ňou spojený, ovplyvní počasie u nás najmä v noci.

V noci bude prevažne zamračené a na väčšine územia dážď, miestami aj výdatný, najmä na strednom Slovensku. Spočiatku od cca 1200 m sneženie, od západu hranica sneženia postupne klesne na približne 900 m. Najnižšia nočná teplota 7 až 2 stupne Celzia, len na Orave a v tatranskej oblasti ojedinele aj chladnejšie. Fúkať bude prevažne južný, na juhozápadnom Slovensku postupne západný, vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Po slnečnom víkende zasa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Cez deň bude zamračené až oblačno. Na mnohých miestach dážď, ojedinele ešte aj výdatný,
od približne 900 m sneženie. V priebehu dňa od západu prechod k prehánkam, postupne aj ubúdanie zrážok. Najvyššia denná teplota 7 až 11, na Kysuciach, Orave, v Liptove a miestami 
aj na Spiši okolo 5 stupňov Celzia. 
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 stupne Celzia.
Fúkať bude prevažne západný, na Zemplíne, Šariši a v Above južný, vietor 2 až 7 m/s 
(5 až 25 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 12 m/s (45 km/h). 

Predpokladané množstvo zrážok: V noci 2 až 20, lokálne až cca 30 mm / od približne 900 m 2 až 30 cm snehu. Cez deň do 5, na severe a východe do 10 mm / od cca 900 m do 8 cm snehu. Tendencia tlaku vzduchu: slabý pokles.

Po slnečnom víkende zasa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

UTOROK - Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať frontálne rozhranie spojené s tlakovou nížou so stredom nad centrálnym Stredomorím. Bude prevažne oblačno, v noci prechodne aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele dážď alebo prehánky, najmä na severe. Od približne 900 m zrážky snehové. Najnižšia nočná teplota 3 až -2, na strednom a východnom Slovensku pri zmenšenej oblačnosti okolo -4 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota 7 až 12 stupňov Celzia, na severe ojedinele aj chladnejšie. Fúkať bude slabý, popoludní na západe prevažne severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

STREDA - Počasie v našej oblasti bude ovplyvňovať oklúzny front spojený s tlakovou nížou so stredom nad centrálnym Stredomorím. Bude prevažne oblačno, na východe cez deň až zamračené. Ojedinele, na východe cez deň miestami, dážď alebo prehánky, od približne 1100 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 4 až -1 stupeň Celzia. Najvyššia denná teplota 8 až 12, na severe a východe okolo 6 stupňov Clezia. Fúkať bude prevažne severný vietor 3 až 9 m/s, miestami v nárazoch okolo 14 m/s (10 až 30, nárazy 50 km/h).

Po slnečnom víkende zasa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

ŠTVRTOK - Od juhozápadu začne do strednej Európy zasahovať nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne sa bude vo vyšších vrstvách ovzdušia cez Poľsko a Pobaltie presúvať brázda nízkeho tlaku vzduchu ďalej na východ. Bude oblačno, postupne polooblačno. Ojedinele dážď alebo prehánky, vo vyšších polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota 2 až -3 stupne Celzia, v dolinách ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota 7 až 13 stupňov Celzia.

Po slnečnom víkende zasa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

PIATOK - Od juhozápadu bude do našej oblasti zasahovať výbežok tlakovej výše, po jej okraji k nám začne prúdiť teplejší vzduch. Bude polojasno, od západu postupne až oblačno. Možnosť slabých zrážok. Najnižšia nočná teplota 2 až -4 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota 8 až 14 stupňov Celzia.

Po slnečnom víkende zasa
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasiePredpoveďTýždeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu