Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Viceprimátorke Bratislavy na Facebooku ukradli identitu: FOTO falošného profilu, pomsta za hazard?!

Ľudmila Farkašovská Zobraziť galériu (6)
Ľudmila Farkašovská (Zdroj: SITA/Michal Burza)

BRATISLAVA – Po tom, ako bratislavskí mestskí poslanci neschválili absolútny zákaz hazardu v hlavnom meste, kritici začali prstom ukazovať na tých, ktorí sa vyjadrili proti. Medzi nimi bola aj námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská. Jej posledná nepríjemná skúsenosť je dôkazom, čoho všetkého sú schopní neprajníci a ľudská zloba.

Petržalskej političke Ľudmile Farkašovskej niekto hackol jej sedemročný profil na Facebooku po tom, ako v hlasovaní nepodporila úplný zákaz hazardu v Bratislave, pretože schvaľuje jeho prísnu reguláciu, ktorá v úvahe nebola. Niekto vzápätí napadol jej účet na sociálnej sieti, aby vytvoril nový, falošný, do ktorého pridal ľudí sympatizujúcich so zákazom hazardu. Účet námestníčky bol niekoľko hodín neaktívny a podľa našich informácií už znova funguje. Falošný profil súčasne z Facebooku zmizol.

„Mojej mame Facebook zrušil jej skutočný profil, pravdepodobne na podnet väčšej, dobre organizovanej skupiny, ktorá ho označila za falošný. Namiesto neho sa objavil tento falošný profil s menom mojej mamy, evidentne vytvorený skupinou ľudí, ktorá ju chcela potrestať za to, že nehlasovala v súlade s ich záujmami. Krádež identity ako trest za to, že poslanec nehlasuje tak, ako chce vybraná skupina ľudí,“ upozornila na Facebooku aj s priloženou fotografiou Farkašovskej dcéra Ľudmila.

Viceprimátorke Bratislavy na Facebooku
Zobraziť galériu (6)

Ako sa pre Topky vyjadrila viceprimátorka, netuší, kto môže za nekalou taktikou stáť. Podľa Farkašovskej takýto postup „prekračuje hranicu únosnosti“. Političke niekto manipulatívne ukradol identitu len kvôli tomu, že vyjadrila svoj slobodný názor, na čo má plné právo. Farkašovská považuje takúto formu manipulácie za psychický teror, ktorý ju však nezastaví pred tým, aby svoje názory aj naďalej otvorene presadzovala a hájila. Opätovne bude podporovať prísnu reguláciu herní. Dôvodom je negatívna psychická aj finančná ujma spojená s hraním hazardných hier a jej dopad na rodiny.

„Všetko bolo v poriadku až do momentu, kedy sa v mestskom zastupiteľstve neriešil hazard. Nejaký dobrák založil jej falošný profil, pridáva si do priateľov hlavne ľudí, ktorí sú za zákaz hazardu (očividne si do priateľov pridávajú hocikoho bez kontroly). A teraz príde to najsmutnejšie, neviem, koľko ľudí nahlásilo jej pravý profil, ale Facebook ho zablokoval a falošný nechal tak, a to aj napriek tomu, že ho Farkašovská nahlásila,“ vyjadril sa k veci na Facebooku Michal Dragan, odborník na informačné technológie, ktorý je známy aj svojou spoluprácou s Google.

Viceprimátorke Bratislavy na Facebooku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

„Facebookové pravidlá sú očividne len zdrap papiera. Stránky, ktoré šíria nenávisť, fašizmus, extrémizmus... si žijú spokojne svojím životom, a to aj vtedy, ak ľudia Facebook na tieto stránky upozornia. A potom príde pár trollov a slušné profily/príspevky zmiznú – či už ide o stránky SME, kde doteraz nie je jasné, prečo boli nedostupné, text Miša Havrana, Jána Benčíka, ktorý dostal ban na 24 hodín alebo Farkašovskú ako v tomto prípade,“ myslí si Dragan.

Facebook Farkašovskej oznámil, že bol jej profil falošný a musel byť zrušený.
Zobraziť galériu (6)
Facebook Farkašovskej oznámil, že bol jej profil falošný a musel byť zrušený.  (Zdroj: Facebook)

Falošný profil, ktorý zneužil identitu viceprimátorky.
Zobraziť galériu (6)
Falošný profil, ktorý zneužil identitu viceprimátorky.  (Zdroj: Facebook)

 

Viac o téme: Ľudmila FarkašovskáFalošný profilUkradnutá identita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu