Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bláznivá predpoveď počasia: Teploty vystúpia až na 15 stupňov, no má to nepríjemný háčik!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Pokým niektorí sa tešia na to, ako si ešte poriadne zalyžujú a vychutnajú si zimné radovánky, iní majú chladu už plné zuby a nevedia sa dočkať príchodu jari. Zdá sa však, že podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu nebude budúci týždeň spokojná ani jedna skupina. Síce nás čakajú na chvíľu oveľa vyššie teploty ako doteraz, ale slnečných lúčov si asi veľa neužijeme. Počasie nám ponúkne skôr vietor a dážď.

Meteorológ prezradil, ako bude vyzerať záver zimy: Čoskoro nastane zmena počasia

V pondelok má byť oblačno, miestami nízka oblačnosť alebo hmla. Ojedinele sa vyskytne slabé sneženie alebo mrholenie s možnosťou namŕzania. Najvyššia denná teplota dosiahne 5 až 10, na severe a pri hmle okolo 3 stupňov. Fúkať bude slabý, postupne prevažne západný, na východe južný vietor s rýchlosťou 10 až 25 km/h.

V utorok sa budeme opäť dívať na oblačnú až zamračenú oblohu, na mnohých miestach zaprší alebo nás potrápia prehánky. Najnižšia nočná teplota spadne na 3 až -1, na juhozápade miestami okolo 5 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 6 až 11, na severe miestami okolo 4 stupňov. Deň nám znepríjemní prevažne západný vietor s rýchlosťou 20 až 35 km/h, v nárazoch miestami okolo 55 km/h.

Oblačné až zamračené počasie bude pokračovať aj v stredu. Treba rátať s dažďom aj prehánkami. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 2 až -3, na juhozápade okolo 4 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyškriabe na 7 až 12, na severe miestami okolo 5 stupňov. Viať má prevažne juhozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch miestami okolo 45 km/h.

Bláznivá predpoveď počasia: Teploty
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

Vo štvrtok bude pokračovať prílev teplého morského vzduchu, ktorý sa podpíše pod oblačným až zamračeným dňom. Miestami, najmä v severnej polovici Slovenska, možno čakať dážď alebo prehánky. Ortuť teplomera v noci ukáže 8 až 2 stupne, cez deň 10 až 15, na severe miestami okolo 8 stupňov.

Ani v piatok sa predpoveď veľmi nezmení. Bude oblačno až zamračené a postupne sa objaví na viacerých miestach dážď alebo prehánky. Miestami veterno. Najnižšia nočná teplota klesne na 8 až 2, najvyššia denná teplota dosiahne 6 až 12 stupňov.

V sobotu začne na naše územie prenikať chladný vzduch. Bude oblačno až zamračené, neskôr aj premenlivá oblačnosť. Miestami nás opäť pokropí dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota spadne na 4 až -2, najvyššia denná teplota vystúpi na 1 až 7 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu