Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fantázia Košičanov nepozná hraníc: Rodičia prelomili tabu menami detí Šťastko, Onur a Koncuela

Prvé dieťa narodené v Košiciach v roku 2017 - dievčatko Michaela. Zobraziť galériu (2)
Prvé dieťa narodené v Košiciach v roku 2017 - dievčatko Michaela. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Fantázia rodičov v Košiciach je bezhraničná. V uplynulom roku sa v pôrodniciach v metropole Východu narodili tisíce detí a okrem tradične obľúbených mien ako Jakub, Martin alebo Natália, pribudli i netradičné mená.

Mamičky v Univerzitnej nemocnici Luisa Pasteura dávali za minulý rok chlapcom najčastejšie mená Jakub, Martin a Adam. Pre dievčatá vybrali najčastejšie mená Viktória, Kristína a Natália. „Čo sa týka netradičných mien, v našej nemocnici sa narodili napríklad Jakub Šťastko, Onur, Maddox, Edgar, Siluán, Ethem či Daniel Káleb. Medzi netradičné dievčenské mená patrili napríklad Makrína Sofia, Koncuela či Luna,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková.

V tejto nemocnici sa narodilo spolu 2937 detí. Na pracovisku na Rastislavovej ulici to bolo 1223 detí, z toho 565 dievčat a 658 chlapcov. 4 mamičky porodili dvojičky. Pracovisko na Triede SNP 1 privítalo za rok 2016 spolu 1714 detí, z tohto počtu bolo 805 dievčat a 909 chlapcov. Tu sa narodilo 41 dvojičiek a 2 trojičky.

Prvé dieťa narodené v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Miro Vacula)

V súkromnej nemocnici Košice-Šaca sa narodilo v roku 2016 1 980 detí. Prevahu v uplynulom roku mali chlapci, ktorých sa narodilo 999. Dievčat sa narodilo 981. Dvojčiat sa narodilo v Šaci 19. Rodičia svoje ratolesti najčastejšie pomenúvali menami Ema, Natália a Laura. Najobľúbenejšie medzi chlapčenskými  menami boli Sebastián, Richard či Martin. Prívlastok najväčšie bábätko pôrodnice v Nemocnici Košice-Šaca si vyslúžilo dieťatko s pôrodnou váhou 5 160 gramov a najnevšednejšie mená boli Ryan a Felícia.

Viac o téme: DetiKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu