Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čierny piatok je tu, rekordné zľavy: Pozrite sa, ako lákajú zákazníkov obchody na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA – Deň najväčších nákupných zliav je tu opäť. Tzv. Čierny piatok, teda medzinárodný deň nakupovania, zvyknú oslavovať aj obchodné siete na Slovensku. Pozrite sa, kde všade môžete posledný novembrový piatok (25. 11.) nakúpiť s bombastickými zľavami.

 

Nákupná horúčka spojená s posledným piatkom v mesiaci november sa k nám rozšírila z USA. Čiernemu piatku („Black Friday“) v Amerike predchádza Deň vďakyvzdania. Po ňom ľudia prepadajú predvianočnému nákupnému ošiaľu. Čierny piatok je dňom, keď sa nákupné sny menia na realitu. Lacnejšie v piatok nakúpite aj na Slovensku,  pozrite sa, kde najviac ušetríte.

VIDEO Miesto šialených nákupných maniakov totálny trapas: Takýto Čierny piatok nečakali!

HEJ

„Black Friday sme tento rok spustili už o týždeň skôr. Akciu sme odštartovali minulý piatok 18.11 a potrvá do nedele 27.11. Návštevníci e-shopu sa môžu tešiť na zaujímavé zľavy, ktorých výška sa v mnohých prípadoch vyšplhá až na 80 percent,“ uviedol Vladimír Sušil, riaditeľ spoločnosti Hej.sk.

Akcia sa dotýka širokej škály sortimentu Hej.sk a ľudia môžu výrazne ušetriť pri nákupe mobilov, notebookov, ale aj veľkých či malých spotrebičov. Zákazníci, ktorí si takýto zľavnený tovar kúpia, môžu počítať s jeho doručením v rámci Slovenska do 24 hodín od objednania. Bratislavčania si môžu svoju zásielku prevziať hoci aj 4 hodiny po zadaní objednávky.

„Najväčší dopyt sme minulý rok zaznamenali po mobilných telefónoch, notebookoch, ale aj pomocníkoch do kuchyne a domácnosti, ako napríklad kuchynské roboty, kávovary, mopy, vysavače a podobne,“ doplnil Sušil.

Čierny piatok je tu,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Print Screen)

 

TESCO

„Po dobrom ohlase Black Friday v minulom roku sa spoločnosť Tesco rozhodla túto akciu zopakovať a dať lojálnym zákazníkom príležitosť nakúpiť skvelé výrobky za nižšie ceny. Tento rok Tesco vylepšilo svoju ponuku v prospech svojich zákazníkov, ktorí sú členmi Clubcard,“ informovala Katarína Kadašiová, koordinátorka komunikácie pre Tesco Stores SR.

Tohtoročné zľavy sa oproti minulému roku týkajú širšieho sortimentu tovarov – okrem vybraných druhov elektroniky bude zľavnená aj kozmetika a drogéria, hračky a športové potreby, oblečenie a doplnky F&F, ale aj vybrané druhy vín. „Naši zákazníci môžu na niektorých výrobkoch ušetriť až 50 percent ich ceny,“ doplnila Kadašiová.

Novinkou bude aj to, že oproti minulému roku potrvá Black Friday v Tescu tri dni – od 25. novembra 6.00 hod. (alebo od štandardných otváracích hodín) do 27. novembra (alebo do vypredania zásob). „Vzhľadom na rozšírenie sortimentu tovarov, na ktoré sa Black Friday vzťahuje, bude akcia prebiehať vo všetkých typoch obchodov. Niektoré produkty z akciovej ponuky Black Friday budú k dispozícii aj v rámci služby Potraviny domov, pokiaľ bude tovar doručený počas trvania akcie,“ dodala Kadašiová.

Čierny piatok je tu,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Print Screen)

ALZA

Nákupná horúčka štartuje aj v Alze a pre zákazníkov chystá spoločnosť okrem zliav ešte jednu pozornosť - nakúpený tovar doručí zadarmo a zákazníkom ho privezie aj v sobotu alebo v nedeľu.

Alza odštartuje zľavový Black Friday tento rok piatykrát. „Zákazníkom prinášame hneď niekoľko ‚naj‛. Zľavy sa počítajú historicky najdlhšie od piatka 18. do nedele 27. novembra, teda celých 10 dní. Ceny dočasne prepíšeme u doposiaľ najväčšieho počtu položiek. Na výber je 677 najžiadanejších výrobkov v zľave z celého produktového portfólia. K dispozícii je 88 tisíc kusov tovaru, čo je stopercentný nárast oproti minulému roku. Zľavy budú dosahovať až 80 percent,“ uviedol Karel Kučera, marketingový riaditeľ Alza.cz.

Alza zvýhodní najžiadanejšie výrobky, medzi ktorými budú napríklad herné konzoly, mobilné telefóny, notebooky, fotoaparáty alebo domáce spotrebiče. Po novom škrtne pôvodné ceny tiež pri produktoch zo sortimentu Sport a Hobby, ktoré tvoria novinku v predajných sekciách Alzy.

Čierny piatok je tu,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Print Screen)

NAY

 „Tento rok pripadá Black Friday na 25. 11.  V sieti NAY bude akcia Black Friday trvať od 25. 11. od 9.00 h do 27. 11., respektíve do vypredania zásob,“ spresnila Hana Búgelová z marketingového oddelenia Nay.sk. Do Black Friday spoločnosť zaradila produkty naprieč všetkými kategóriami so zľavami až do 50 percent. Zľavy sa budú týkať produktov v predajniach aj v e-shope NAY. „Navyše, ide o posledný víkend v tomto roku, kedy budú môcť naši zákazníci využiť možnosť nákupu na splátky s 0-percentným úrokom na 9 mesiacov,“ doplnila Búgelová.

Čierny piatok je tu,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Print Screen)

 

MALL

„Black Friday je na našej stránke spustený už od 21. novembra. Trvať bude do nedele 27.11. vrátane. Máme množstvo atraktívnych zliav a akcii. Momentálne je na stránke cca 150 zľavnených výrobkov, navyše, každý deň budeme pridávať ďalšie. Samozrejme, počet kusov je obmedzený a produkty sa budú vo veľkom vypredávať. Minuloročný Black Friday bol výborný, ale tohtoročný Black Friday bude gigantický,“ avizoval Jakub Mináč, marketingový manažér Mall.sk.

Čierny piatok je tu,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Print Screen)

 

JYSK

Počas Čierneho piatku môžete výhodne nakúpiť aj v predajniach JYSK v období od 24. do 27. novembra. Zľavy sa týkajú aj nákupov v internetovom obchode. Pre zákazníkov pripravil JYSK ešte jednu špecialitu – extra zľavu 10 percent pre prvých 10 zákazníkov, ktorí prídu vo štvrtok 24. 11. do predajne oblečení v čiernom.

Čierny piatok je tu,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Print Screen)

 

 

 

 

Viac o téme: Black FridayČierny piatok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu