Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bratislavu bude skrášľovať statný fešák na FOTO: Má 30 rokov a váži neuveriteľné 2 tony

Na snímke inštalácia vianočného stromčeka na Hlavnom námestí v Bratislave v pondelok 31. októbra 2016. Zobraziť galériu (4)
Na snímke inštalácia vianočného stromčeka na Hlavnom námestí v Bratislave v pondelok 31. októbra 2016. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Vianoce v Bratislave bude tento rok reprezentovať vianočný stromček z mestskej časti Bratislava – Karlova Ves. Stromček mestu darovala rodina Macková. Statný smrek má približne 17 m, váži 2 tony a má 30 rokov. Dnes sa osádzal na Hlavnom námestí.

„Vianoce sa pomaly, ale nezadržateľne blížia a symbolom Vianoc je vždy vianočný stromček. Preto, tak ako každý rok, už tradične tesne predtým, ako začneme inštalovať na bratislavských námestiach stánky na vianočné trhy, musíme ako prvý osadiť práve vianočný stromček. V opačnom prípade by sa na Hlavné námestie už nedal doviezť a Vianoce bez stromčeka by ani neboli Vianocami! Veď na vianočný stromček sa vždy tešia všetci Bratislavčania,“ vysvetlil dôvody osádzania stromčeka na Hlavnom námestí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Na snímke inštalácia vianočného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Ako dodal, stromček nebude ozdobený až do času oficiálneho otvorenia Vianočných trhov 2016. Vianočné svetlá sa tak na stromčeku rozsvietia po prvýkrát až 18. novembra v podvečerných hodinách.

Na snímke inštalácia vianočného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Vianočný stromček, ktorý býva osadený na Hlavnom námestí, vyberajú odborní pracovníci z mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave vždy takmer rok. Musia nájsť taký stromček, ktorý má vhodnú výšku, šírku, ale aj obvod kmeňa. Tento rok našli takýto stromček na základe podnetu od rodiny Mackovej z mestskej časti Bratislava – Karlova Ves. „Chcem sa veľmi pekne a srdečne, v mene mesta a všetkých nás, Bratislavčanov, poďakovať pani doktorke Mackovej za to, že tento krásny stromček z ich záhrady bude vytvárať počas Vianoc tú správnu atmosféru pre všetkých Bratislavčanov,“ poďakoval sa primátor Nesrovnal.

Stromček bol v skorých ranných hodinách vypílený a okamžite prevezený na Hlavné námestie. Ide o 30-ročný, 2-tonový a 17 metrov vysoký smrek. Po Vianociach bude drevo zhodnotené v mestských lesoch a ihličie bude odvezené do ZOO Bratislava, kde si na ňom pochutnajú zvieratá.

Na snímke inštalácia vianočného
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Vianočné trhy v Bratislave sa tento rok konajú v dňoch od 18. novembra do 22. decembra 2016.

Viac o téme: Vianočný stromčekBratislave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu