Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

November zrejme privítame v zimných bundách: Po Dušičkách už rátajte aj so snežením

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Tep novembrového počasia cítiť na každom kroku. Nielen nízke teploty, ale aj príroda už ohlasuje príchod zimy. Meteorológovia upozorňujú, že by sme mohli najbližší týždeň poriadne vymrznúť!

Pondelok

V pondelok v noci bude jasno až polooblačno. Na severe polooblačno až oblačno a miestami prehánky, od približne 500 metrov snehové. Najnižšia nočná teplota klesne na 3 až -1 stupeň Celzia, v dolinách a kotlinách ojedinele na okolo -3 stupne Celzia, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Viať by mal prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h). Na horách však aj naďalej rátajte s búrlivým až prudkým vetrom.

Experti vysvetlili zázračný svetelný fenomén na VIDEU: Ľudia si ho mýlia s božským zjavením

Kto sa v pondelok ráno chystá do práce, nemusí sa obávať dažďa. Podľa meteorológov bude jasno až polooblačno, na severe oblačno až polooblačno a ojedinele prehánky, od 800 metrov snehové.  Najvyššia denná teplota dosiahne 7 až 12, na severe miestami okolo 5 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov vystúpi na okolo -3 stupne Celzia. Očakávajte prevažne severozápadný vietor rýchlosti 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). Na horách môže byť veľmi prudký. 

November zrejme privítame v
Zobraziť galériu (6)

Utorok

Utorňajšia noc by síce mala byť jasná až polojasná, postupne však bude od severozápadu pribúdať oblačnosť. Na Dušičky by malo byť prevažne oblačno a hmlisto a ojedinele aj slabý dážď, vo vyšších polohách vás môže prekvapiť sneženie. Najnižšia nočná teplota klesne na 2 až -3, v dolinách a kotlinách miestami na okolo -5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 8 až 13 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši dosiahne okolo 6 stupňov Celzia. Vietor bude slabý a premenlivý, cez deň postupne prevažne južný vietor do rýchlosti 5 m/s (20 km/h).

November zrejme privítame v
Zobraziť galériu (6)

Streda

V stredu do našej oblasti postúpi studený front. Deň bude oblačný až zamračený, postupne prechodne s premenlivou oblačnosťou. V noci rátajte s dažďom alebo prehánkami na väčšine územia. Od 1 600 metrov hrozí v noci sneženie, cez deň však už od 900 metrov. Najnižšia nočná teplota poklesne na 6 až 1 stupeň, najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13 stupňov Celzia, na severe väčšinou na okolo 6 stupňov Celzia. Spočiatku bude viať južný až juhozápadný vietor, ktorý sa cez deň zmení na západný až severozápadný s rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch miestami s intenzitou 12 m/s (45 km/h). Na hrebeňoch hôr bude vietor postupne búrlivý, hrozí aj víchrica.

November zrejme privítame v
Zobraziť galériu (6)

Štvrtok

Do strednej Európy bude prúdiť chladný a vlhký vzduch. Vo štvrtok očakávajte premenlivú, na severe prevažne veľkú oblačnosť. V noci zaprší len ojedinele, cez deň sa lokálne budú vyskytovať prehánky alebo dážď. So snežením rátajte od výšky 900 metrov, na severe už od 700 metrov. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 5 až 0 stupňov Celzia, najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 6 až 11, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši na okolo 4 stupne Celzia. Štvrtok môže byť veterný, pozor si dávajte najmä na horách.

November zrejme privítame v
Zobraziť galériu (6)

Piatok

Záver týždňa bude síce chladný, ale slnečný. Obloha by mala byť jasná až polooblačná, v noci a ráno sa môže lokálne tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Na severe bude prechodne oblačno a ojedinele i snehové prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na +1 až -5 stupne Celzia a najvyššia denná teplota vystúpi na 6 až 10, na severe okolo 4 stupne Celzia.

November zrejme privítame v
Zobraziť galériu (6)

 

Viac o téme: DušičkyPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu