Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Premiér Fico konečne priznal veľké zmeny v Smere: Prichádza zemetrasenie

(Zdroj: Repro foto Rádio Expres)

BRATISLAVA - Prichádzajú zmeny v Smere na najvyšších miestach. Po dlhých špekuláciách to priznal sám premiér Robert Fico. Zmeny sa dotknú podpredsedov, ale aj predsedníctva strany.

Na decembrovom sneme vládnej strany Smer-SD dôjde k zmenám na najvyšších postoch. Dôjde aj k čiastočným zmenám v predsedníctve. „Áno, myslím si, že pokiaľ ide o predsedníctvo strany a pokiaľ ide o funkcie podpredsedov, prídu určité zmeny,“ povedal včera Fico v rádiu Expres. O koho presne ide? Fico nechcel povedať. „Nie je treba. Myslím, že by bolo nesprávne komunikovať najprv cez médiá.“

Rozhodne sa v decembri

Konkretizovať ich nechcel s tým, že najprv o nich musia rozhodnúť delegáti snemu. „Tak ako sa prispôsobujeme dobe, uviedol som príklad s politickým programom, tak sa musíme prispôsobovať aj personálne,“ odôvodnil potrebu týchto zmien. „Ja mám nejaké predstavy, ale nechajme to na delegátov," povedal Fico.

Príde aj na Kaliňáka?

Fico nepovedal, či by sa zmeny mali týkať aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka. „Ja už som ďaleko od toho, že najskôr niekomu odrežeme hlavu a potom to vyšetrujeme,“ ozrejmil. Kaliňák má aj naďalej jeho plnú dôveru. „Je to jeden z najlepších ministrov vnútra, akých Slovensko kedy malo. Ja nevidím dôvod, aby som teraz, len preto, že médiá a opozícia vykrikuje, konal. Pokiaľ nebudú dôkazy, nebudem konať,“ zdôraznil.

Na záver tejto témy ešte zopakoval, že „zmeny budú na úrovni podpredsedov a v predsedníctve“.

Späť vo forme

Premiér hovoril na sobotňajšom sneme, že má zdravotné problémy. No včera uviedol veci na správnu mieru. Je späť vo forme. „V tomto období je celkom bežné, keď človek chytí chrípku, inak som fyzicky vo výbornej kondícii, som na tom lepšie ako keď som mal zdravotné problémy niekedy v marci – apríli.“

Viac o téme: Robert FicoSmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu