Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Žiline v noci horelo: S požiarom v bytovke bojovali hasiči z celého okolia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mesto Žilina)

ŽILINA - Takmer dvadsať hasičov zasahovalo pri rozsiahlom požiari strechy dvojpodlažného bytového domu na Bratislavskej ulici v Žiline. Informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Hasiči podľa nej evakuovali bytovku a na miesto udalosti smeroval evakuačný autobus pre obyvateľov objektu. "Pri požiari zasahovali hasiči zo Žiliny, Bytče a zo Záchrannej brigády v Žiline," dodala Farkasová.

 Podľa hasičov sa pri požiari ľahko zranili dvaja ľudia, ktorí sa nadýchali splodín. "Horel odpad v podkroví a vychádzal odtiaľ hustý dym. Hasiči vykonali prieskum a našli horiaci odpad, ktorý museli vynášať. Pri požiari bola poškodená nosná časť strechy," doplnilo operačné stredisko.

Počas zásahu Hasičského a záchranného zboru SR bolo evakuovaných z objektu 11 rodín. Ani jedna z týchto rodín nemala s mestom Žilina platnú nájomnú zmluvu. Len pre zaujímavosť uvádzame, že k 3. októbru 2016 sa napríklad u jedného „na čierno bývajúceho“ bývalého nájomníka vyšplhal dlh voči mestu na sumu 79 000 €.

Napriek tejto skutočnosti mesto Žilina poskytlo zhruba 20 ľuďom krízové prenocovanie. V blízkosti sa nachádza telocvičňa základnej školy na Hollého ulici, kde počas noci prespali a bolo im poskytnuté aj občerstvenie. Dnes bude privolaný statik, ktorý posúdi poškodený objekt. Následne sa bude riešiť situácia tých, ktorí prišli počas noci o strechu nad hlavou.

 

Viac o téme: PožiarHasiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu