Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Finančníka Tkáča z J&T rozzúrila tlačovka Galka: Nebudete si otierať hubu, drsné slová, zoofil!

Patrik Tkáč a Ľubomír Galko Zobraziť galériu (4)
Patrik Tkáč a Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Po tvrdej kritike Smeru a J&T z radov SaS reakcia na seba nenechala dlho čakať. Sám milionár a podnikateľ Patrik Tkáč sa rozhodol odpovedať na obvinenia, že jeho J&T kšeftuje ako Bašternák. Tkáč si servítku pred ústa rozhodne nedával. Tým, ako nazval exministra obrany Ľubomíra Galka, prekročil všetky medze.

Finančník a boháč Patrik Tkáč ostro zaútočil na poslancov SaS Jozefa Rajtára a Ľubomíra Galka za to, že J&T kšeftuje ako kontroverzný podnikateľ Bašternák. "Prebehla tlačovka týchto dvoch hlupákov. Asi v kľude napíšem k tomu ešte detail, ale teraz musím narýchlo povedať, že všetko, čo tam zaznelo na adresu J&T je nehorázna hlúposť a keď si niekto myslí, že si o nás stále bude hubu otierať bez našej reakcie, tak sa mýli," zareagoval Tkáč.

Galko je zoofil

Tvrdý útok nasledoval v ďalšej vete. "Za každú stratenú sekundu s týmito nezmyslami budeme pýtať súdne odškodné. Keď poviem, že Galko je zoofil (ten druhý neviem, ako sa volá) tak je na tom určite viac pravdy ako na obvineniach ktoré zazneli," napísal finančník.

Finančníka Tkáča z J&T
Zobraziť galériu (4)

Búrlivá diskusia a nadávky

Pod statusom sa rozvírila búrlivá diskusia. Jeden z diskutujúcich označil Tkáča za veksláka. "Ste nervózny, bojíte sa, že? Vekslák jeden, nesiahate vašim kritikom ani po členky," napísal Štefan. Na to mu Tkáč odpísal. A spôsobom ako sa na finančníka asi nepatrí. "Tak ty si iný dement," napísal Tkáč.

Finančníka Tkáča z J&T
Zobraziť galériu (4)

Nebude ma zastrašovať

Galko o pár hodín Tkáčov status zdieľal a s popiskom, že sa ho nebojí. "Kľudne nech uráža a zosmiešňuje tento človek, ktorý má obrovskú kopu peňazí, a možno si myslí, že mu patrí celé Slovensko. Ale je na veľkom omyle, ak si myslí, že sa bude mne beztrestne vyhrážať a zastrašovať ma. Nebude," napísal Galko.

Podozrivé prevody bytov v River Parku

SaS informovala o schéme prevodov bytov z bratislavského River Parku, ktorý postavila firma J&T. Tieto prevody medzi viacerými spoločnosťami sa podľa liberálov podobajú na model, aký je známy z kauzy Ladislava Bašternáka.

Pri kauze Bašternák sa podľa poslanca SaS Jozefa Rajtára byty od staviteľa viackrát prevádzali cez firmy či cez súkromné osoby a medzitým sa neoprávnene požadovali nadmerné odpočty dane z pridanej hodnoty (DPH). Tieto firmy skončili na nekontaktných adresách napríklad v Rumunsku či Maďarsku a byty sa dostali nakoniec k spriaznenej firme. V tomto prípade išlo o spoločnosť, kde figurovala Bašternákova manželka.

Pri bytoch z River Parku je podľa Rajtára model veľmi podobný, opísal ho na príklade jedného bytu. Založilo sa 25 firiem s rovnakým názvom KPRHT 1 až 25. Väčšina z nich je podľa poslanca vlastnená cyperskými schránkovými firmami a sídlia na tej istej adrese. Následne sa tento byt podľa SaS prevádzal cez viaceré firmy až skončil v KPRHT 4, kde je konateľkou sestra spolumajiteľa J&T Patrika Tkáča.

Podľa liberálov nemajú takéto prevody medzi spriaznenými firmami žiadne komerčné opodstatnenie. Majú teda podozrenie, že dôvodom sú nadmerné odpočty DPH a žiadajú riadne prešetrenie celej veci, čo sa podľa nich doteraz nestalo. Podľa SaS aj tento prípad ukazuje, že takéto prevody bytov nie sú na Slovensku vôbec ojedinelé a nemohli sa diať bez povšimnutia finančnej správy, ktorá spadá pod rezort financií. Minister podľa liberálov takéto činy kryje a nevie sa im postaviť čelom.

Viac o téme: Ľubomír GalkoPatrik TkáčJ&t
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu