Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

SPP sa chystá formou nadácie podporiť rozvoj regiónov: Projekty vyberala porota a verejnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SPP)

BRATISLAVA - Sumou 200-tisíc eur podporí Nadácia SPP 39 projektov zameraných na rozvoj regiónov, revitalizáciu životného prostredia a zlepšenie kvality života ľudí na Slovensku. Deväť projektov vybrala porota a ďalších 30 zvolila verejnosť v online hlasovaní, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 165-tisíc ľudí, čo je oproti minulému ročníku takmer dvojnásobný nárast.

„Sme radi, že ľudia nemali založené ruky, prihlásili skvelé projekty a spojili svoje sily a nadšenie, aby zabojovali o víťazstvo. Do online hlasovania sa zapojilo množstvo obcí, komunít a miest, od školákov až po seniorov. Reálna pomoc v regiónoch je to, čo týmto programom chceme dosiahnuť. Som rada, že sa nám to už päť rokov darí,“ povedala Ľubica Oreská, programová manažérka programu SPPoločne. Dodala, že za predchádzajúce štyri roky bolo medzi 167 projektov rozdelených až 1,4 milióna eur.

Program prebieha v dvoch kategóriách. V kategórii SPPoločne pre ľudí sú zaradené projekty zamerané na kultúrne, spoločenské, výchovné, športovo-pohybové a verejnoprospešné akcie. Projekty budovania, rozvoja a obnovy verejných priestorov, športovísk, detských ihrísk, parkov či z oblasti ekovzdelávania a skvalitnenia životného prostredia patria do kategórie SPPoločne pre domovinu.

Finančnú podporu získal napríklad projekt Umením prekonávame bariéry občianskeho združenia Hudbou k srdcu v spolupráci so ZUŠ Vrbenského pre viacnásobne postihnuté deti zo Špeciálnej základnej školy na Dúbravskej ceste v Bratislave. Jeho cieľom je pomôcť prekonávať prekážky medzi zdravými a hendikepovanými deťmi. Podporu dostane aj Nadácia Cvernovka na transformáciu areálu na Račianskej ulici na kreatívne, kultúrne a spoločenské centrum a nezisková organizácia Dieťa v nemocnici na projekt, ktorým plánuje zútulnenie prostredia v hale návštev pre pobyt detí s rodinami. 

Viac o téme: SPPRozvoj regiónov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu