Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Víkendová predpoveď poteší školákov aj rodičov: Rekordné teploty nás vyženú von!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Prvý školský víkend sa ešte bude niesť v znamení leta. Hoci je už september, s pekným počasím sa nemusíte nadobro lúčiť. Pozrite sa, na aké príjemné teploty sa môžete tešiť.

Piatok

Počasie u nás bude ovplyvňovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ale aj nevýrazný studený front, ktorý postupuje cez Poľsko ďalej na východ. Cez deň bude len malá, v priebehu dňa miestami postupne zväčšená oblačnosť. Ojedinele rátajte s prehánkami, a to najmä na severe. Najvyššia denná teplota dosiahne 25 až 29, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 23 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa vyšplhá na okolo 14 stupňov Celzia. Viať bude len slabý, na juhovýchode postupne severný vietor do rýchlosti 5 m/s (20 km/h).

Počasie lámalo negatívne rekordy: Najchudobnejší august za posledné roky!

Víkendová predpoveď poteší školákov
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Slovensko bude pod vplyvom tlakovej výše. Meteorológovia z SHMÚ predpovedajú prevažne polooblačné počasie. Najnižšia nočná teplota poklesne na 14 až 9, v dolinách a na severe aj v kotlinách na okolo 7 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 24 až 29 stupňov Celzia. Viať bude prevažne slabý vietor.

Víkendová predpoveď poteší školákov
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Oblasť vyššieho tlaku nad Karpatmi začne slabnúť, čo sa prejaví citeľnou zmenou počasia. Počas dňa by malo byť polooblačno až oblačno, ojedinele aj prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11, v dolinách a na severe aj v kotlinách na okolo 9 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 26 až 30, na Orave, Liptove a na Spiši okolo 24 stupňov Celzia. Viať má len slabý premenlivý, cez deň prevažne južný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Víkendová predpoveď poteší školákov
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu