Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Víkend nás rozpáli aj schladí: Pripravte sa na tridsiatky, ale radosť je predčasná!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA – Príroda sa už pomaly pripravuje na ďalšie ročné obdobie. Pociťujete známe pichanie v hlave či bolesť kĺbov? Možno vaše meteosenzitívne telo cíti, že nás cez víkend čaká zmena počasia.

Piatok

Piatok bude oblačný, miestami len polooblačný. Lokálne rátajte s dažďom, prehánkami a výnimočne aj s búrkami. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 28, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši na okolo 21 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 14 stupňov Celzia. Viať má len slabý premenlivý, na juhozápade prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Počasie sa totálne pomiatlo: VIDEO V Rakúsku sa deti mohli sánkovať!

Víkend nás rozpáli aj
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Sobota by mala byť podľa meteorológov celkom vydarená. Cez deň bude len malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Zrána ojedinele hmla a cez deň výnimočne prehánky. Najnižšia nočná teplota poklesne na 15 až 10, v dolinách na okolo 8 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 27 až 31, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 25 stupňov Celzia. Bude viať len slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Víkend nás rozpáli aj
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

V nedeľu očakávajte postupujúci vplyv studeného frontu. Obloha bude zväčša oblačná až zamračená. Nielen v noci, ale aj cez vás môžu prekvapiť prehánky či búrky. Najnižšia nočná teplota poklesne na 18 až 13 stupňov a najvyššia denná teplota dosiahne 25 až 30, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a na Spiši 20 až 25 stupňov Celzia. Vietor by mal viať južný, na západe postupne rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Víkend nás rozpáli aj
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu