Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Leteckí záchranári museli urýchlene zasahovať: Turista (34) spadol z rebríka vo výške 30 metrov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Popradu letela vo štvrtok (11.8.) podvečer do Kláštornej rokliny, kde sa po páde z rebríka približne vo výške 30 metrov vážne zranil 34-ročný poľský turista. Po páde utrpel úraz dolných končatín a chrbtice a bol podchladený. Informovala o tom hovorkyňa leteckej spoločnosti Zuzana Hopjaková.

Lekárku leteckých záchranárov do ťažko dostupného terénu spustili pomocou palubného navijaka. Zranenému mužovi poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie a po zafixovaní oboch končatín bol pacient pomocou transportnej siete z terénu evakuovaný. Leteckí záchranári ho previezli na centrálny príjem do popradskej nemocnice.

Krátko po tom, čo sa posádka vrátila späť na svoju základňu, ju opäť požiadali o letecký transport zraneného pacienta z Kláštoriska. Jeho zdravotný stav si vynútil okamžitý prevoz do vyššie špecializovaného zdravotníckeho zariadenia. Po preložení na palubu vrtuľníka pacienta v stabilizovanom stave previezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Let prebehol bez komplikácií.

Viac o téme: TuristiPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu