Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Strašný zážitok Ľubky s Ryanairom: Som totálne znechutená, zmeškala som kvôli nim let!

Ľubka má na Ryanair ťažké srdce Zobraziť galériu (3)
Ľubka má na Ryanair ťažké srdce (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Mladá Slovenka porozprávala o svojej nepríjemnej skúsenosti s nízkonákladovou leteckou spoločnosťou Ryanair, ktorá sa odohrala koncom júla na londýnskom letisku. Kvôli pracovníkom aeroliniek zmeškala let, pretože si z nej urobili doslova dobrý deň. Chybu si priznali a vraj môže poškodená čakať aj finančnú kompenzáciu.

Pani Ľubka bola nepríjemne prekvapená z prístupu zamestnancov spoločnosti Ryanair, ktorého sa jej dostalo pred pár týždňami, keď sa chystala odletieť z letiska Londýn Stanstead do Bratislavy. Odchod bol o pol deviatej ráno, Slovenka dorazila na letisko spolu so svojimi štyrmi deťmi o pol siedmej. 

Slovenke zmenili let do USA, sťažovala sa: Z odpovede od Austrian Airlines bola v siedmom nebi

Prvý problém nastal, keď sa konečne po hodine dostala na check-in. Mala totiž so sebou aj kočiar a veľkú batožinu, vážiacu presne 20 kg. Pracovníčka za pultom ju vyhodnotila ako príliš veľkú, a tak Ľuboslavu poslala na miesto, kde sa odovzdáva registrovaná batožina. Vtom si ale spomenula, že toto oddelenie bolo v tom čase zatvorené, a tak ju poslala k bráne, že oni to vyriešia. A tak sa Ľubka trepala s taškou, kočíkom aj deťmi na druhý koniec letiska s nádejou, že sa tak aj stane. 

S touto taškou nechali Ľubku vláčiť sa po letisku
Zobraziť galériu (3)
S touto taškou nechali Ľubku vláčiť sa po letisku  (Zdroj: Facebook)

Nestalo. Ľubku zastavili hneď na bezpečnostnej kontrole, keď sa chcela dostať k odletom, s tým, že kam ide s takou veľkou batožinou. Chlapík zahlásil, že sa nebude dať zoskenovať a poslal ju späť na check-in. Ľuboslava namietala, že čas pokročil a hrozí, že nestihne let. Nepomohlo. Keď jej konečne batožinu vzali, musela žena opäť absolvovať bezpečnostnú kontrolu. Keď sa po týchto peripetiách konečne dostala k odletom, bránu jej pred nosom zavreli, takže nakoniec nikde neodletela. 

Strašný zážitok Ľubky s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Povedali mi, aby som napísala sťažnosť, ale náhradný let mi nepreplatili. Bolo mi z toho do plaču. Chúďence deti sa od štvrtej rána so mnou naháňali a nakoniec majú po dovolenke," zhodnotila svoj zážitok znechutená Slovenka. 

Strašný zážitok Ľubky s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ryanair si priznal chybu a sľúbil vrátiť peniaze

Pátrali sme teda, čo na celú situáciu hovoria samotné aerolinky. "Preverili sme ju s našimi zamestnancami na letisku Londýn Stansted, aby sme sa uistili, že sa podobná situácia už nebude opakovať. Náš zákaznícky tím už záležitosť vyriešil s klientkou," tvrdil Topkám hovorca Ryanairu, Ronan O'Keeffe. Ľubke však namiesto ospravedlnenia poslali emailom len informáciu o tom, že sa má každý cestujúci dostaviť k bráne včas, čiže najneskôr polhodinu pred odletom. Akoby sa celý incident vôbec nestal. Na otázku, či pani Ľuboslava môže čakať nejakú kompenzáciu za zmeškaný let, hovorca uviedol, že jej budú poslané peniaze v neupresnenej výške. Doteraz sa tak nestalo, tak ostáva len dúfať, že Ryanair svoje slovo dodrží. 

Viac o téme: LetiskoRyanairLondýn stansted
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu