Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Robíte si stále selfie? Mali by ste okamžite prestať: Hrozí vám táto diagnóza!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Robíte si príliš veľa selfie? Mali by ste s tým prestať. Môže to byť príznakom psychickej poruchy. Najhorší je však fakt, že mnohí si tento problém ani neuvedomujú.

Narcizmus je potreba vyniknúť a dať o svojej individuálnosti vedieť svojmu okoliu. Výsledky jednej z najnovších štúdií o vzťahu medzi autormi selfies a narcizmom skúmali Kórejčania na vzorke 315 respondentov. Ľudia odpovedali na tieto otázky: Je pre vás dôležité, aby ľudia reagovali na vaše selfie? Ako často komentujete a lajkujete selfie iných? Ako často sledujete počas dňa reakcie na ne?

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Zaujímavé je, že ľudí najviac zaujímali reakcie iných ľudí či kamarátov, na svoje selfie. Keď im okolie nepotvrdí pozitívnou reakciou svoju pozíciu, tak sú následne sklamaní. A z tohto dôvodu sa vynára otázka, či by prehnaní narcisti, ktorí všade vešajú svoju selfie, nemali vyhľadať odbornú pomoc. Napríklad psychoterapeuta.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

V podobnom duchu sa niesli poznatky zo štúdií uverejnených na portáli Psychology Today. „Vešanie veľa selfies je spojené s vysokým narcizmom a psychopatiou,“ píše sa na portáli. Ako sa však uvádza v závere článku, korelácia nemusí byť až taká veľká. Platí teda, že všetko s mierou.

Viac o téme: SelfiePsychycká chorobaPsychoterapeut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu