Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najprv obdiv, potom nenávisť: Moslimka (22) nechutnými KOMENTÁRMI pobúrila celý svet

Zakiu najprv obdivovali, teraz ju nenávida
Zakiu najprv obdivovali, teraz ju nenávida (Zdroj: Twitter)

BRUSEL - Minulý týždeň si vyslúžila rešpekt, teraz ju ľudia zatracujú. Mladá moslimka, ktorá si spravila mierové selfie pred davom demonštrantov proti islamu, sa ocitla pod paľbou kritiky, pretože vyšlo najavo, že až taká ľudomilka to nebude. Verejne sa totiž zastávala Hitlera a obhajovala vraždenie Židov.

Zakiu Belkhiriovú obdivoval pred niekoľkými dňami celý svet po tom, ako sa s gestom symbolizujúcim mier odfotila pred skupinou ľudí, ktorí sa účastnili protiislamského protestu v Belgicku. "Chcela som sa len podeliť o radosť a mier. Chcem poukázať na to, že veci sa dajú robiť aj inak. Že môžeme žiť spolu, nie vedľa seba, ale jeden s druhým," povedala vtedy televízii BBC. 

Novonadobudnutá sláva dvadsaťdvaročnej moslimky podnietila viacerých ľudí, aby si prezreli jej profil na sociálnych sieťach a dozvedeli sa niečo viac o jej minulosti. Ich snaha priniesla šokujúce zistenia. Vo svojich statusoch a komentároch sa totiž Zakia urážlivo vyjadruje na adresu Židov a obdivuje Hitlera. V roku 2012 napríklad napísala: "Hitler nezabil všetkých Židov, niektorých nechal žiť. Ale vieme, prečo ich zabíjal." V roku 2014 zas vyhlásila, že Židov nenávidí. 

Ľudia sú jej názormi znechutení, čo Belkhiriovú prinútilo, aby verejne prehovorila o tom, ako to celé je. "Bolo to už pred mnohými rokmi, keď som uvažovala inak. Všetkým Židom prajem mier," povedala. Neskôr sa aj verejne ospravedlnila slovami: "Ospravedlňujem sa každému v židovskej komunite, ktorého sa dotkli moje komentáre spred niekoľkých rokov. Nie som antisemita, aj keď sa zdá, že som, pretože som nevymazala svoje statusy z doby, keď som bola mladšia a  nevzdelaná." Zakia odvtedy deaktivovala všetky svoje profily na sociálnych sieťach. 

Viac o téme: HitlerBelgickoProtestMoslimkaŽidia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu